Την πάτησες.. αν σε βάλουν στο στόχαστρο



Από την Δευτέρα 24 έως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, διεξήχθη υπό την νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ ο Διαγωνισμός Ελεύθερων Σκοπευτών μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ο Διαγωνισμός έλαβε χώρα στο Πεδίο Βολής ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ Αττικής και συμμετείχε σε αυτόν προσωπικό Ελεύθερων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών (ΕΣΕΑ) από Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων – Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.), καθώς και της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Ελεύθεροι Σκοπευτές διαγωνίστηκαν σε αντικείμενα αυξημένης πολυπλοκότητας που προσομοίαζαν σε πραγματικές καταστάσεις πεδίου επιχειρήσεων και περιελάμβαναν:

Χρονομετρημένες και μη βολές από μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις με διαφορετικά είδη τυφεκίων και από διαφορετικές θέσεις βάλλοντος.
Βολή από Ελικόπτερο σε αιώρηση.
Διαδικασίες εντοπισμού και ταχείας προσβολής στόχου (Target Acquisition Drill).
Ο Διαγωνισμός διεξήχθη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ανέδειξε το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων, καθώς και την διαρκή αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ΕΣΕΑ στην Χώρα μας.

Την 27 Οκτωβρίου 2022 ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας παρακολούθησε την τελική φάση του Διαγωνισμού, συνεχάρη το σύνολο του συμμετέχοντος προσωπικού και απένειμε τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν.

Ο Διαγωνισμός ενσωμάτωσε διδάγματα και εμπειρίες από τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αντίστοιχους διαγωνισμούς στο εξωτερικό και συνέβαλλε στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και στην προαγωγή της διακλαδικότητας, της συνεργασίας και της σύσφιξης των δεσμών μεταξύ του προσωπικού των ΕΣΕΑ, όπως και στον πάγιο στόχο του ΓΕΕΘΑ για την καθιέρωσή του ως πόλου έλξης και σημείου αναφοράς για την ειδικότητα του Ελεύθερου Σκοπευτή τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές πλαίσιο.