Οικονόμου: Η Τουρκία ωθεί τα πράγματα σε μεθοριακό επεισόδιο στον ΈβροΗ Τουρκία ωθεί τα πράγματα σε μεθοριακό επεισόδιο στον Έβρο, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πάνω στις νησίδες του Έβρου –και με την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή– μια αρκετά προκλητική συμπεριφορά από πλευράς τουρκικών Αρχών προκειμένου να ωθήσουν τα πράγματα στη δημιουργία και ενός μεθοριακού επεισοδίου», είπε ο Λ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Είμαστε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι.

»Παρακολουθούμε και ενεργούμε ότι επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τους εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο και στην αποκάλυψη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι η νησίδα μοιράζεται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Υποστήριξε ότι τα στίγματα για το σημείο που βρίσκονταν οι μετανάστες ήταν σε τουρκικό έδαφος και συνέχισε:

«Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με βασικό μοχλό τα μηνύματα της ΜΚΟ HumanRights360 αξιολογήθηκε ως υποκινούμενος με σκοπό να διευκολυνθεί ο τουρκικός σχεδιασμός για κατασκευασμένα συνοριακά επεισόδια.

»Και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να χρησιμοποιείται μια αρκετά ύποπτη επιχειρησιακή τακτική από τις τουρκικές Αρχές».