Ινδικοί ”κεραυνοί” κατά Ερντογάν: ”Μας προκαλεί στο Κασμίρ, απειλεί την Ελλάδα & θέλει να εξοντώσει δημοσιογράφους”



Σε ένα σημαντικό άρθρο προχώρησε το ινδικό ΜΜΕ ”newindian.in”, το οποίο ”κατακεραυνώνει” τον Ρ. Τ. Ερντογάν, ενώ αναφέρεται και στις προκλήσεις της Άγκυρας κατά της Ελλάδας.

Αναλυτικά:

”Το καθεστώς του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει προσπαθήσει να θίξει το ζήτημα του Κασμίρ σε πολλές περιπτώσεις, συνεχίζει να παρενοχλεί και να φιμώνει τους επικριτές του τόσο στη Τουρκία, όσο και στο εξωτερικό.

Σε ένα τέτοιο πρόσφατο περιστατικό, μια φιλοκαθεστωτική τουρκική εφημερίδα δημοσίευσε προσωπικά στοιχεία για έναν αντιφρονούντα δημοσιογράφο, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών του και της διεύθυνσης κατοικίας του στη Σουηδία, στο πρωτοσέλιδο της, θέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο.

Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν έχουν, στο παρελθόν, απειλήσει ανοιχτά ότι θα εξοντώσουν τον Abdullah Bozkurt, ο οποίος έφυγε από την Τουρκία μετά από μια υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Σε μια συνέντευξη στο ειδησεογραφικό κανάλι CNN πέρυσι, ο Mesut Hakkı Casin, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, αποκάλεσε τον Bozkurt «προδότη».

Ο Bozkurt έχει γράψει εκτενώς για την εσωτερική καταστολή του καθεστώτος. διαφθορά; δεσμούς με το Ιράν, τη Χεζμπολάχ, την Αλ Κάιντα και το ISIS· επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία· και εξαγωγή του ισλαμισμού.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, αποκάλυψε τα σχέδια του καθεστώτος να προκαλέσει την Ελλάδα-μέλος του ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας μυστικές επιχειρήσεις.

«Η ΜΙΤ θα βρει (τον Μποζκούρτ), θα σας πω ότι… δεν ξέρω αν (θα) θα τον ταΐσει με τα ψάρια ή τους καρχαρίες, αλλά οι προδότες τιμωρούνται πάντα», είχε πει ο Κασίν, σύμφωνα με μια δήλωση που εκδόθηκε από το Middle East Forum (MEF) όπου είναι αρθρογράφος.

Ο Bozkurt είπε ότι οι ενέργειες της εφημερίδας ήταν μέρος «μιας εκστρατείας εκφοβισμού» για να στείλουν ένα «ανατριχιαστικό μήνυμα» σε αυτόν και σε άλλους επικριτές όπως αυτός.

«Η παρεμβατική κατασκοπεία του Ερντογάν έχει θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά μου και έχει θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειάς μου. Αλλά αρνούμαι να με εκφοβίσουν και θα συνεχίσω τη δουλειά μου», είπε ο Bozkurt.

Ο ερευνητής εργαζόταν στην εφημερίδα Today’s Zaman, η οποία έκλεισε κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης απόπειρας πραξικοπήματος. Μετακόμισε στην τρέχουσα διεύθυνσή του στη Σουηδία αφού τραυματίστηκε σε μια βάναυση επίθεση από τρεις άνδρες έξω από την πρώην κατοικία του στη Στοκχόλμη τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με το MEF.

Αμέτρητοι άλλοι Τούρκοι δημοσιογράφοι και αντιφρονούντες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία από το 2016. Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία παρά τη θέλησή τους, ενώ άλλοι έχουν υποβληθεί σε σχέδια δολοφονίας. Οι λίγοι επικριτές που εξακολουθούν να διαμένουν στην Τουρκία συνεχίζουν να παρενοχλούνται και να εκφοβίζονται από τη σκληροπυρηνική ισλαμική απονομή.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο ιδρυτής και πρόεδρος του φόρουμ Middle East Forum (MEF) Ντάνιελ Πάιπς είπε: «Αυτή η βάρβαρη συμπεριφορά είναι ισοδύναμη για την πορεία του καθεστώτος του Ερντογάν. Απειλεί την Ελλάδα, εκβιάζει τη Σουηδία και τη Φινλανδία, εισβάλλει στη Συρία, βομβαρδίζει τους Κούρδους και εξάγει το ριζοσπαστικό Ισλάμ παγκοσμίως. Αφήστε την Τουρκία να πάει στη Ρωσία και την Κίνα. Είναι ώρα για ένα NATO 2.0 χωρίς αυτόν».

Το Φόρουμ της Μέσης Ανατολής προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή και προστατεύει τον δυτικό πολιτισμό από τον ισλαμισμό μέσω ενός συνδυασμού πρωτότυπων ιδεών, εστιασμένου ακτιβισμού και χρηματοδότησης συμμάχων, δηλώνει στον ιστότοπό του.