«Σφαλιάρα» για τον Ερντογάν: Όσοι Τούρκοι έρχονται στην Ελλάδα δεν συμφωνούν με όσα κάνει



Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σύμης οι Τούρκοι που επισκέπτονται το νησί εκφράζουν την αντίθεσή τους για την πολιτική του Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Μπορεί οι Τούρκοι – και λόγω Ισλάμ- να έχουν ένα μεγάλο κομμάτι του λαού του φανατισμένο και εχθρικό προς την Ελλάδα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο ολόκληρος ο τουρκικός λαός συμφωνεί με την ακραία πολιτική που ακολουθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρας μας.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε o Δήμαρχος στη Σύμη που εξήγησε ότι όσοι Τούρκοι βρίσκονται στο νησί των Δωδεκανήσων διαφωνούν με την πολιτική που εφαρμόζει ο Τούρκος πρόεδρος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί είναι οι Τούρκοι που κάνουν τουρισμό στα ελληνικά νησιά (κυρίως του Αιγαίου λόγω κοντινής απόστασης) και εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και τώρα τον Οκτώβριο αρκετοί πολίτες της γειτονικής χώρας επισκέπτονται μαζικά την Σύμη και όπως τονίζουν οι ίδιοι περνούν καταπληκτικά.

Πολλά τα τουρκικά σκάφη λοιπόν  που βρίσκονται στο πανέμορφο ελληνικό νησί με τον Δήμαρχό του να σημειώνει: «Φέτος θα σπάσουμε όλα τα ρεκόρ (σ.σ. εννοεί για την προσέλευση των σκαφών από Τουρίστες) και νομίζω θα ξεπεράσουμε και το 2019. Τα περισσότερο από αυτά ανήκουν σε Τούρκους. Νομίζω ο κόσμος δεν έχει να μοιραστεί κάτι μεταξύ τους. Νομίζω συνεργαζόμαστε άψογα στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Εδώ στη Σύμη δεν νιώθουμε να γίνεται κάποια παραβίαση.

«Οι Τούρκοι δείχνουν τη διαφωνία στον Ερντογάν, κάνοντας διακοπές στα ελληνικά νησιά»
Οι κάτοικοι από τα παράλια της Τουρκίας και την Κωνσταντινούπολη με το να κάνει διακοπές στα νησιά μας δείχνουν οτι διαφωνούν με την πολιτική Ερντογάν. Και μάλιστα τον καταψηφίζουν. Άνθρωποι μορφωμένοι, άνθρωπο ευκατάστατοι. Και δεν έρχονται οι ίδιοι και οι ίδιοι. Κάθε χρόνο γνωρίζουμε και νέους. Μάλιστα εδώ που μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα μας λένε ότι δεν συμφωνούν με όσα κάνει ο Ερντογάν. Εδώ στη Σύμη θα δείτε την ελληνική σημαία, δίπλα στην τουρκική και την κυπριακή. Υπάρχουν όλες οι σημαίες των χωρών. Δεν ξεχωρίζουν από που είναι ο καθένας. Όλοι είναι μια μεγάλη οικογένεια».

Και συμπλήρωσε: «Τα όσα λέτε τα κανάλια (σ.σ. για την ελληνοτουρκική αντιπαλότητα) δεν μας αγγίζει στα νησιά». Νομίζω γίνετε ζημιά και δυσφήμιση από όλο αυτό στα νησιά μας. Λίγο να ρίξουμε τους τόνους. Δεν γίνεται να μας διαφημίζει όλος ο κόσμος και να έρχονται φέτος 4,5 εκατομμύρια τουρίστες στα Δωδεκάνησα από όλο τον κόσμο κι εμείς κάθε μέρα να κάνουμε δυσφήμιση. Αυτή είναι πολιτική του Ερντογάν. Τα Δωδεκάνησα δεν είναι μόνο μετανάστες».