”Απασφάλισαν” οι Τούρκοι: ”Έλληνες μην τολμήσετε να κάνετε αύξηση των χωρικών υδάτων, θα ξεκινήσει πόλεμος-Θα βγάλουμε τον Στόλο”



Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι για το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων!

Αναλυτικά:

”Η πρόσφατη ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει αυξηθεί με την ιδέα της αύξησης των χωρικών υδάτων γύρω από την Κρήτη από 6 μίλια σε 12 μίλια από την Ελλάδα.

Αξιολογώντας αυτή την κατάσταση, την οποία η Τουρκία αποκαλεί «αιτία πολέμου», ο Ismail Hakki Pekin, πρώην Αρχηγός του Τμήματος Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, δήλωσε ότι εάν η διοίκηση της Αθήνας λάβει μια τέτοια απόφαση, η Τουρκία θα δοκιμάσει πρώτα τη διπλωματία και είπε: «Εάν η διπλωματία δεν λειτουργήσει, τότε θα υπάρξει σύγκρουση. Ωστόσο, η Ελλάδα εμπιστεύεται τους συμμάχους της.»

Η Τουρκία, από την άλλη, είχε δηλώσει πριν από χρόνια ότι μια τέτοια κίνηση στο Αιγαίο θα θεωρούνταν αιτία πολέμου. Ο πρώην Αρχηγός του Τμήματος Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, İsmail Hakkı Pekin, αξιολόγησε τι θα μπορούσε να συμβεί ως αποτέλεσμα της αύξησης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από 6 μίλια σε 12 μίλια στο Αιγαίο, ειδικά στην Κρήτη.

Αξιολογώντας τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η διοίκηση της Αθήνας έκανε μια τέτοια κίνηση, ο Πεκίν είπε: «Η Τουρκία είχε προηγουμένως πει ότι θα το θεωρούσε «αιτία πολέμου».

Δηλώνοντας ότι η σύγκρουση δεν θα προέλθει απευθείας από την Τουρκία, ο Πεκίν είπε, “Η επόμενη πολεμική κίνηση προέρχεται από την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα κάνει μια κίνηση, το τουρκικό ναυτικό και οι αεροπορικές δυνάμεις θα επέμβουν”. είπε.

Μιλώντας για τις ΗΠΑ, ο Πεκίν είπε ότι «οι ΗΠΑ έχουν επίσης σχέδια. Θα παρέμβουν σε περίπτωση πολέμου μεταξύ των δύο χωρών του ΝΑΤΟ».”