Το Brookings "βλέπει" στρατιωτική κρίση στο Αιγαίο! Προσομοίωση απόβασης απέναντι από τη Χίο από τους Τούρκους "Κροκόδειλους"Πανέτοιμοι οι Έλληνες αμφίβιοι καταδρομείς στα νησιά του Αιγαίου για να εξουδετερώσουν οποιανδήποτε “Κροκόδειλο” ή άλλο “ερπετό” από απέναντι

Οι Τούρκοι προκαλούν μέσα στα μάτια μας με στρατιωτικές ασκήσεις που παραπέμπουν ευθέως σε πιθανές μελλοντικές επιχειρήσεις κατά ελληνικών νησιών.

Ο ελληνικός τύπος ανέφερε χθες για ασκήσεις Τούρκων Αλεξιπτωτιστών και προσομοίωση αεραπόβασης σε ελληνικό νησί.

Η άσκηση που περατώθηκε σήμερα στην Φώκαια της Σμύρνης είναι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη των τουρκικών μιλιταριστικών προθέσεων κατά της Ελλάδος, το επόμενο διάστημα, ειδικά μετά την “απάντηση” στον Ερντογάν στην Πράγα από τον Έλληνα πρωθυπουργό.  

Τουρκική άσκηση κτυπά καμπάνες στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

 Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι περιβόητοι Τούρκοι “Κροκόδειλοι”, ( ειδικές δυνάμεις πεζοναυτών) υλοποίησαν αποβατική άσκηση με την επωνυμία «Martyr Infantry Contract Private Private Tayfun Özköse”, υλοποιώντας σενάρια χρήσης οπλικών συστημάτων και πολεμικών επιχειρήσεων, μετά από εντολή της τουρκικής διοίκησης της Ομάδας Αμφιβίων Αποστολών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Φώκαια και Εγγλεζονήσι απέναντι από την Χίο.

Οι κινήσεις και ο τύπος των τουρκικών ασκήσεων καταδεικνύει ότι εκεί στην Άγκυρα κάτι “μαγειρεύουν” κατά της χώρας μας, ειδικά μετά την υπογραφή της παράνομης συμφωνίας με την Τρίπολη της Λιβύης.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, το MEGA ανέφερε, ότι οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 10 και μέχρι τις 21 Οκτωβρίου μία σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις, κύριο αντικείμενο των οποίων θα είναι η ρίψη αλεξιπτωτιστών σε τουρκικές νησίδες στο Αιγαίο.

Πρόκειται λοιπόν συμπερασματικά για ασκήσεις πιθανότατα “κατάληψης ελληνικής μικρονήσου” από αέρος και θαλάσσης, με ταυτόχρονη χρήση μη επανδρωμένων σκαφών, καθώς και υποβρύχιων σκαφών των ειδικών δυνάμεων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι εκπαιδεύονται σε όλες τις διακλαδικές στρατιωτικές ασκήσεις τους εδώ και χρόνια στην κατάληψη βάσει σεναρίου του " Γαλάζιου νησιού" από τις " κόκκινες δυνάμεις", όπως αναφέρουν στα σενάρια των ασκήσεων τους. 

Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τα πάντα και αν απαιτηθεί θα απαντήσουν σε κάθε εχθρική επιβουλή με πολύ μεγάλη ταχύτατα και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Αμερικανικό ινστιτούτο προειδοποιεί για πόλεμο στην Α.Μεσόγειο

Η Asli Aydintasbas, συνεργάτης του πασίγνωστου αμερικανικού Ινστιτούτου Brookings, μιας ερευνητικής ομάδας της Ουάσιγκτον, δηλώνει ότι την ανησυχεί σφόδρα αφού η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πλησιάζει περισσότερο στον πόλεμο.

«Είμαστε συνηθισμένοι σε περιστασιακές αναζωπυρώσεις σε αυτή τη σχέση (Ελλάδος-Τουρκίας), αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, το παγκόσμιο περιβάλλον είναι πολύ αβέβαιο, χαοτικό και σχεδόν ευνοεί μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», είπε η ίδια.

«Η δυναμική έχει αλλάξει. Και η Τουρκία δεν αισθάνεται πλέον ισχυρό και σταθερό μέλος του δυτικού στρατοπέδου ή της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Εξακολουθεί να είναι ναι μεν στο ΝΑΤΟ, αλλά προφανώς ενδιαφέρεται  να έχει εναλλακτικές.

Επίσης η Τουρκία έχει επίσης πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ό,τι στο παρελθόν.

Εν τω μεταξύ, και η Ελλάδα αισθάνεται ότι έχει γίνει μια μεγάλη αλλαγή. Προς το παρόν, ούτε η Αθήνα ούτε η Άγκυρα φαίνονται έτοιμες να κάνουν πίσω.

Ο Τσαβούσογλου είπε τον περασμένο μήνα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να επιλύσει τις εντάσεις με διπλωματικό τρόπο, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει σκληρή δύναμη εάν η διπλωματία αποτύχει και απειληθούν τα τουρκικά συμφέροντα”, κατέληξε η ίδια.

Ο πολιτικός επιστήμονας Cengiz Aktar του Πανεπιστημίου Αθηνών λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση υπολογίζει ότι έχει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον και δεν έχει καμία διάθεση να κάνει πίσω από αυτό που θεωρεί τουρκικό εκφοβισμό.

«Υπάρχει μια κοινή σοφία στην Ελλάδα, μην υποτιμάτε τις μικρές χώρες, έχουμε ένα ζωντανό παράδειγμα Ουκρανίας και Ρωσίας.

«Εννοώ, ναι, οι Έλληνες είναι έτοιμοι», δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Cengiz Aktar.

“Η Αθήνα επιμένει ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών είναι απάντηση στην απειλή που θέτει η Τουρκία, της οποίας οι στρατιωτικές δυνάμεις, σε πολλές περιπτώσεις, απέχουν λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τα ελληνικά νησιά”, καταλήγει ο ίδιος.

Το τι θα δούμε το επόμενο διάστημα ακριβώς σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο είναι λίγο πολύ χιλιοπαιγμένο, αυτό που δεν λέει κανένας όμως, είναι πως θα είναι η δήθεν ισχυρή Τουρκία την επόμενη ημέρα μιας πιθανής αναμέτρησης με την Ελλάδα, διότι αυτό που γίνεται τώρα στην Ουκρανία, στο Αιγαίο θα έχει δεκαπλάσια δυναμική εναντίον των Τούρκων.