Βild: Τι θέλει ο Πούτιν μετά τις επιθέσεις μεγάλης κλίμακας της περασμένης εβδομάδαςΑφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε ένα «κύμα τρόμου» στην Ουκρανία ως απάντηση στη μερική καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας, φέρεται να μην σχεδιάζει πλέον επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, σύμφωνα με την Bild.


Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) στο συμμαχικό Καζακστάν, ο Πούτιν δήλωσε:

«Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για μαζικά χτυπήματα αυτή τη στιγμή. Τώρα υπάρχουν άλλα καθήκοντα».

Kατά την άποψη της Bild, αυτό δεν σημαίνει πως «μαλακώνει» ο Πούτιν.

Και αυτό γιατί ανακοίνωσε επίσης ταυτόχρονα ότι κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επίθεσης στην Ουκρανία την περασμένη Δευτέρα, από τα συνολικά 29 σημεία που είχαν τεθεί στο στόχαστρο, τα 7 δεν είχαν υποστεί ζημιές «όπως είχε προγραμματιστεί από το Υπουργείο Άμυνας».

Η πρόθεση είναι να «επανορθώσει».

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου δεν είπε ποιοι συγκεκριμένοι στόχοι εμπλέκονται.

Δύο αντιφατικές δηλώσεις, από τον ίδιο άνθρωπο – τίθεται, σύμφωνα με την Bild, το ερώτημα: Ξέρει ακόμη ο ίδιος ο Πούτιν τι θέλει;

Περίπου επτάμισι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, η Ρωσία εκτόξευσε περισσότερους από 80 πυραύλους κατά της Ουκρανίας τη Δευτέρα – μεταξύ των οποίων και κατά της πρωτεύουσας Κίεβο.

Περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

Στόχος των επιθέσεων ήταν η ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας, αλλά και πολλά πολιτικά κτίρια.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης στη σύνοδο κορυφής της ΚΑΚ στο Καζακστάν, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλης κλίμακας επίθεση στις ουκρανικές πόλεις:

«Δεν ξεκινήσαμε για να καταστρέψουμε την Ουκρανία. Όχι, φυσικά όχι».

Αυτό αποτελεί ξεκάθαρο ψέμα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Ξανά και ξανά ο Πούτιν και ο μηχανισμός εξουσίας του το έκαναν σαφές: θέλουν να καταστρέψουν οτιδήποτε ουκρανικό.

Επίσης, οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον ουκρανικών πόλεων, αμάχων και υποδομών μιλούν μια διαφορετική, πολύ ξεκάθαρη και βίαιη γλώσσα, σημειώνει η Bild.

Βασανιστήρια, εκτελέσεις, βιασμοί – όταν ρωτήθηκε αν ο ηγέτης του Κρεμλίνου έχει μετανιώσει για τον πόλεμο, τον οποίο η Μόσχα συνεχίζει να αποκαλεί μόνο ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ο Πούτιν είπε μόνο: «Όχι».

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε το ΝΑΤΟ κατά της επέμβασης, η οποία, σύμφωνα με τον Πούτιν, θα οδηγούσε σε παγκόσμια καταστροφή.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης στο Καζακστάν ότι είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες με την Ουκρανία θα πρέπει να διεξαχθούν υπό διεθνή διαμεσολάβηση.

Υπήρχαν διαπραγματεύσεις στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά μετά την ανακάλυψη της σφαγής στη Μπούτσα και σε άλλα μέρη της Ουκρανίας, οι συνομιλίες πάγωσαν.

Στις διαπραγματεύσεις, η Ρωσία επιμένει ότι τα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας θεωρούνται ρωσικά.

Το Κίεβο, από την άλλη πλευρά, απαιτεί την αποκατάσταση των συνόρων του 1991, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.