Στρατηγός Ζιαζιάς: "Ο Τούρκος όπου βρει δένδρο θα το κόψει"



Στην πραγματικότητα ο Ερντογάν και ο Μπαχτσελί εκπροσωπούν την παραδοσιακή βαρβαρότητα και τάση καταστροφής που έχει βαθιές ρίζες σε αυτό τον τόπο

Νέα ηχηρή παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Ζιαζιά, επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου (εα) με αφορμή τα ελληνοτουρκικά. 

Αναλυτικά η παρέμβασή του:

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…… «Ο Τούρκος όπου βρει δένδρο θα το κόψει»………

Ο ..."ανιστόρητος" Ερντογάν, μέσα στις απειλές και τις προκλήσεις προς την Χώρα μας , έφθασε στο σημείο να οικειοποιείται τώρα τον Όμηρο και τον Αριστοτέλη. Συνδέει Αριστοτέλη και Όμηρο με την... τουρκική ιστορία , «Ο Αριστοτέλης και ο Όμηρος και οι πόλεις τους είναι τα ίχνη της ιστορίας μας όπως και της ανθρωπότητας» , για πια ιστορια ομιλεί ; Για πιο πολιτισμό;

Καλύτερη απάντηση στις απίθανες και ανιστόρητες απόψεις του Ερντογαν , αλλά κυρίως για «τι εστι τούρκος» δίνει η συγκλονιστική συνέντευξη του Τούρκου ακαδημαϊκού, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κλαρκ των ΗΠΑ και ιστορικού ,Τανέρ Ακσάμ, στην διαδικτυακή εφημερίδα Ahval.

Τανέρ Ακσάμ : «Ζούμε στον 21ο αιώνα, η νοοτροπία μας είναι ακόμα εκείνη του 1453……… Εμείς οι Τούρκοι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πολιτισμική αξία. Μπορούμε μόνο να την κατακτήσουμε, να την χαλάσουμε, να την γκρεμίσουμε και να την καταστρέψουμε. Ο Τούρκος όπου βρει δένδρο θα το κόψει». Ο Τανέρ Ακσάμ έχει κυνηγηθεί, φυλακιστεί και διωχθεί για τις απόψεις του. Δε δέχθηκε ποτέ να φιμωθεί για να τα «έχει καλά» με το ισλαμικό σύστημα .

“Οι Τούρκοι εξαφάνισαν παντού πολιτισμούς και δεν προστάτευσαν ποτέ αυτά που βρέθηκαν στην ιδιοκτησία τους “. “Δεν είναι με κανένα τρόπο πολιτισμένος λαός και δεν κατάφερε να σταθεί αντάξια στο επίπεδο πολιτισμού των εδαφών που κατέκτησε”. “Δεν καρπίζει τίποτα στο έδαφος που πάτησε το πόδι Οθωμανού”. “Ξεράθηκαν και δεν φυτρώνουν ούτε χορτάρια εκεί που πάτησαν Οθωμανοί”.