116 ΠΜ Αράξου: Ετοιμότητα και υψηλό φρόνημα… με τα F-16 στους αιθέρες (ΦΩΤΟ)Τα αναβαθμισμένα F-16, που τράβηξαν τα βλέμματα όλων στην 116 ΠΜ του Αράξου, επιτρέπουν στην Πολεμική Αεροπορία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές στην περιοχή και να επιχειρεί ως μέρος συμμαχικών αποστολών παγκοσμίως

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

«Η Πολεμική Αεροπορία είναι πανέτοιμη να κάνει το καθήκον της ανά πάσα στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όποτε κι εάν χρειαστεί!».

Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που εστάλη προχθές από την 116 ΠΜ του Αράξου, με αφορμή την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που αποτελούν προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας. Το μήνυμα, μάλιστα, του διοικητή της μονάδας Σμηνάρχου Πέτρου Σάσσαρη και όλων των ανδρών και γυναικών που επανδρώνουν την αεροπορική βάση του Αράξου στάλθηκε την ίδια ώρα που τα υπερσύγχρονα F-16 block-52 + ADV απογειώνονταν από τη Δυτική Αχαΐα με προορισμό το νοτιοανατολικό Αιγαίο για να αντιμετωπίσουν τουρκικές υπερπτήσεις.

«Βρισκόμαστε πάντοτε σε επιφυλακή για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά ο διοικητής και τα μέλη του επιτελείου της 116 ΠΜ σε όλους τους φορείς που έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων, αποσπώντας με τη σειρά τους τα εύσημα για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και φρονήματος.

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ

Η εκδήλωση περιελάμβανε την καθιερωμένη Δοξολογία με την παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα (αεροσκάφη, οπλικά συστήματα, στολές, κ.λπ.) που φιλοξενήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο της 116 ΠΜ, αλλά και από την επίδειξη που έγινε με θέμα την αντιμετώπιση και σύλληψη εισβολέων στην αεροπορική βάση από ειδική ομάδα φρούρησης, η οποία ήταν επανδρωμένη και από εκπαιδευμένο σκύλο-φύλακα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΑ F-16 BLK 52+ADV

Φυσικά, το κύριο έκθεμα της στατικής έκθεσης ήταν το F-16 BLK 52+ADV, με διαφορετικές διαμορφώσεις οπλισμού. Τα αναβαθμισμένα F-16, που τράβηξαν τα βλέμματα όλων επιτρέπουν στην Πολεμική Αεροπορία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές στην περιοχή και να επιχειρεί ως μέρος συμμαχικών αποστολών παγκοσμίως. Πρόκειται για τα πλέον προηγμένα F-16 σε ολόκληρη την Ευρώπη και η αναβάθμισή τους γίνεται με τη συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν, μέσω της ενημέρωσης που τους έγινε από τον ίδιον τον διοικητή και αξιωματικούς της 116 ΠΜ, ότι με την αναβάθμιση των Block52+/Adv, η Πολεμική μας Αεροπορία βελτίωσε σημαντικά τις δυνατότητες των αεροσκαφών F-16, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τους αιθέρες ελληνική υπόθεση!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε η διοίκηση της μονάδας σε επισήμους και στρατιωτικούς, κατά τη διάρκεια της οποίας ο διοικητής της 116 ΠΜ Πέτρος Σάσσαρης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους υψηλούς επισκέπτες του για θέματα που αφορούν την αεροπορική βάση, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα. Πραγματικά ήταν όλα άκρως προσεγμένα και οι άνθρωποι της 116 ΠΜ απέδειξαν ότι παίρνουν «άριστα» και στη φιλοξενία.