Ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας η Τουρκία: Απίστευτος χαρακτηρισμός κατά της Ελλάδας!Χυδαία επίθεση από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν στην Ελλάδα, που τη χαρακτήρισε «κράτος-τσαντίρι»!

Συνεχίζει εκτός ορίων τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας η Τουρκία, δείχνοντας για πολλοστή φορά το πρόσωπο του «θηρίου» που την χαρακτηρίζει.

Αυτή τη φορά σε δηλώσεις του ο Ομέρ Τσελίκ, η «φωνή» δηλαδή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (καθότι εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), εξαπέλυσε για πολλοστή φορά επίθεση κατά της χώρα μας την οποία μετεαξύ άλλων χαρακτήρισε ως «κράτος-τσαντίρι»!

Οπως μετέδωσε το κανάλι ΟΡΕΝ, ο Τσελίκ χαρακτήρισε «παιδαριώδη» την συμπεριφορά του Νίκου Δένδια στη Λιβύη και αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας έκανε λόγο για «πολιτική ενός κράτους-τσαντίρι». Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική αυτή βασίζεται στον αντι-τουρκισμό και τον αντι-ερντογανισμό.

Επιπλέον, ο Ομέρ Τσελίκ αναρωτήθηκε πώς μπορεί η διπλωματία ενός κράτους «να συνίσταται από ένα τόσο γελοίο σύνολο ενεργειών» σχολιάζοντας ουσιαστικά τις κινήσεις του Νίκου Δένδια.

«Το μόνο κίνητρό τους», ανέφερε ο Τσελίκ, « είναι να κινούνται ενάντια στην Τουρκία», ενώ παράλληλα  εξέφρασε την «δυσφορία» του για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, η οποία όρισε το FIR και SAR, ανάμεσα στις δύο χώρες. Όπως σας ενημέρωσε το Sportime, η άσκηση «Μέδουσα 12», Ελλάδας κι Αιγύπτου προκαλεί «εγκεφαλικά» στον Ερντογάν.

Αναλυτικότερα ο Τσελίκ είπε: «Εάν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας θα σπεύδουν στις χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει αποδοτικές σχέσεις όταν κάνουμε περαιτέρω βήματα, μπορώ να σας πω ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν και θα γυρίζουν στον αέρα. Για να ακολουθούν τα βήματα που κάνουμε εμείς».

Συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημά του ο εκπρόσωπος του Ερντογάν πρόσθεσε: «Αγωνιούν επειδή σε περίπτωση που γίνει η προσέγγιση της Τουρκίας με την Αίγυπτο τελειώνουν οι παράνομες κινήσεις της Ελλάδας και τα παράνομα βήματά της στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε προκλητικά ο Ομέρ Τσελίκ… ξεχνώντας την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. «Ο (Δένδιας) δεν πήρε αποτέλεσμα στη Λιβύη, και ούτε θα πάρουν κάποιο αποτέλεσμα».

Και ο Τσελίκ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Η Ελλάδα που είχε αποχωρήσει από το NATO και αργότερα  με την έγκριση μας επέστρεψε στο ΝΑΤΟ σήμερα είναι μια χώρα που φιλοξενεί τους τρομοκράτες του FETO και του PKK έχει τα στρατόπεδά τους και τους στηρίζει» τόνισε ο Τσελίκ, επιμένοντας στα ψεύδη της Άγκυρας.