Επιστολή-καμπανάκι των ΕΠ.ΟΠ. για τον Έβρο!Χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες που υπηρετούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκφράζουν πλέον την έντονη ανησυχία τους, λόγω της αυτεπάγγελτης αποστρατείας τους στα 50 έτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συντάξεις και τις αποδοχές τους. Αυτό εκφράζει σε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τους βουλευτές της περιφέρειας η Ενωση Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Οπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜΘ Νίκος Παναγιωτίδης από την Ορεστιάδα, η οποία θα χάσει σημαντικό αριθμό επαγγελματιών οπλιτών εάν ισχύσει η απόφαση: «Η διάταξη του ’74 προέβλεπε στους υπαξιωματικούς που φθάνουν το 50ό έτος της ηλικίας τους να αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα. Τότε τα όρια ήταν διαφορετικά, στα 25-30 χρόνια συνταξιοδοτούνταν, αλλά σήμερα τα χρόνια αυξήθηκαν στα 35 με 40. Οι ΕΠΟΠ όμως στο 50ό έτος της ηλικίας τους έχουν μόνο 22 χρόνια υπηρεσίας και καλούνται να αποστρατευθούν».

Με βάση τα δεδομένα αυτά, σε δύο χρόνια η πρώτη φουρνιά των πενηντάρηδων ΕΠΟΠ δεν θα έχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια συνταξιοδότησης και θα πρέπει να αποστρατευθεί, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στην ακριτική περιοχή του Εβρου, όπου υπηρετούν πάρα πολλοί.

Πηγή: newsbreak