Νέα μετωπική σύγκρουση Ερντογάν με Νετανιάχου



“Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του'', λέει μια σοφή ελληνική παροιμία που ταιριάζει γάντι στον επικεφαλής του τουρκικού καθεστώτος Ρ.Ν. Ερντογάν

Πριν λίγη ώρα τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και 19 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις σε στάσεις λεωφορείων σε ξεχωριστές εισόδους στην Ιερουσαλήμ, σε αυτό που η αστυνομία αντιμετωπίζει ως συντονισμένη διπλή τρομοκρατική επίθεση.

Το θύμα ταυτοποιήθηκε ως ο 16χρονος Aryeh Shtsupak, ο οποίος μετέβαινε στην δουλειά του όταν σημειώθηκε η έκρηξη.Ο Καναδός πολίτης ζούσε στη γειτονιά Har Nof της Ισραηλινής πόλης.

Και οι δύο εκρήξεις, η μία στην είσοδο της πόλης κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων και η άλλη στη συνοικία Ραμότ, σημειώθηκαν σε στάσεις λεωφορείων κατά την ώρα αιχμής.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί φέρονται να είχαν τοποθετηθεί σε σακούλες και είχαν αφεθεί στους σταθμούς.

Η πρώτη έκρηξη, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί στο Givat Shaul, τραυμάτισε 15 άτομα, εκ των οποίων δύο σε κρίσιμη κατάσταση και άλλα τέσσερα σοβαρά.

Πίσω από την επίθεση ο ηγέτης της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη
Η έκρηξη στην Ιερουσαλήμ χρηματοδοτήθηκε από τον ηγέτη της Χαμάς στην Τουρκία, αναφέρει ο Ισραηλινός Συνταγματάρχης Moshe Elad, πρώην συντονιστής ασφαλείας των υπηρεσιών της χώρας του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι "ο πυρήνας πίσω από τις φονικές εκρήξεις  πιθανότατα προερχόταν από την ανατολική Ιερουσαλήμ".

Ο Ισραηλινός απόστρατος Συνταγματάρχης ανέφερε για την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών ασφαλείας για την πρόληψη του λαθρεμπορίου των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με τον Δρ Ελάντ, ο πυρήνας που πραγματοποίησε την επίθεση πιθανότατα προερχόταν από την ανατολική Ιερουσαλήμ και είναι πολύ πιθανό να ήταν τρομοκράτες της Χαμάς που εκπαιδεύτηκαν από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, πώς να συντονίζουν μια επίθεση με πολλαπλές εκρήξεις.

Ο Συνταγματάρχης , γνώστης παρόμοιων υποθέσεων, τόνισε ότι πιστεύει ότι ο πυρήνας της όλης τρομοκρατικής επίθεσης χρηματοδοτήθηκε από τον Σαλέχ Αρούρι, στρατιωτικό ηγέτη και χρηματοδότη της Χαμάς που ζει στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες ομάδες έχουν ήδη επιδείξει τρομοκρατικές ικανότητες στο παρελθόν ενώ εκμεταλλεύονται την σχεδόν απεριόριστη ελευθερία μετακίνησης που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο ίδιος ο Αρούρι, είπε ο Συνταγματάρχης Ελάντ, "έχει υποστηρίξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι οι Άραβες κάτοικοι της ανατολικής Ιερουσαλήμ θα πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερο τις ισραηλινές ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας τους που δεν έχουν οι κάτοικοι της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σημείωσε ότι η σημερινή επίθεση απαιτούσε προσεκτική προετοιμασία, χρηματοδότηση, εκπαίδευση και συντονισμό, σε αντίθεση με επιθέσεις μοναχικού λύκου".

Η Τουρκία έχει πλοκάμια παντού και αυτό οφείλουμε να το κρατήσουμε
Υπενθυμίζουμε ότι δύο Ισραηλινοί ειδικοί αναλυτές, οι οποίοι και οι δύο παρομοιάζουν την Τουρκία ουσιαστικά με ένα “φίδι τύπου Ανακόντα”, το οποίο πηγαίνει παντού, σε μια προσπάθεια να επιβάλει την παρουσία του απειλώντας όμως τους πάντες.   

“Το Ισραήλ σταματά συνεχώς την τρομοκρατική τουρκική εμπλοκή του στην Ιερουσαλήμ. Αυτή η τουρκική κακιά φύση να θέλει να επιβάλλει τον εαυτό του σε άλλους δεν λειτουργεί με το Ισραήλ. Η Τουρκία είναι σαν ένας καρκίνος που εξαπλώνεται στον αραβικό κόσμο”, είχε δηλώσει η ειδική αναλύτρια Dana Levi.    

"Η Άγκυρα συνεργάζεται ήδη με τη Μόσχα και την Τεχεράνη εδώ και χρόνια ως μέρος της συμφωνίας της Αστάνα, ενώ δουλεύει εδώ και μεγάλο διάστημα σαν ( φίδι) Ανακόντα για να εισβάλει  σε Τζαραμπούλους, Ιντλίμπ, Αφρίν, Σερεκανίγια κ.λπ... λίγο-λίγο, βοηθώντας τους φιλότουρκους αντάρτες κ.λπ.

Ο συνολικός στόχος της Άγκυρας ήταν να καταστρέψει και να εξουδετερώσει τους Σύρους αντάρτες και να τους μετατρέψει σε μια δύναμη κατά του SDF, ως μέρος του γενικού στόχου της δημογραφικής αλλαγής κατά μήκος των συνόρων. Η εθνοκάθαρση της κουρδικής μειονότητας, είναι το τουρκικό σχέδιο”, αναφέρει ο S.Fratzman.

Επιβεβαιώθηκαν και οι δύο με τραγικό τρόπο, αφού η Τουρκία ( Συρία-Ισραήλ) έχει στο έδαφος της όχι μόνο ηγέτες και μέλη της Χαμάς, αλλά και χιλιάδες μέλη της μουσουλμανικής αδελφότητας, αλλά και “σκληρούς” Τζιχαντιστές, τους οποίους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, και ανάλογα με τα σχέδια της απειλώντας με αποσταθεροποίηση ολόκληρα κράτη.