Μενέντεζ: Όσο είμαι γερουσιαστής οι Τουρκία δεν θα πάρει F-16 – Πιθανός κίνδυνος η Τουρκία για την Ελλάδα



Νέο ΣΟΚ από Μενέντεζ: Όσο είμαι γερουσιαστής οι Τουρκία δεν θα πάρει F-16, δήλωσε ο Αμερικανός Γερουσιαστής, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Σικάγο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Τουρκία σαν μία χώρα επιθετική που ενεργεί «εναντίον μίας γειτονικής της χώρας και δημιουργεί τριβές στο ΝΑΤΟ».

Ο Μπομπ Μενέντεζ τόνισε ότι στις τουρκικές φυλακές υπάρχουν περισσότεροι δικηγόροι και δημοσιογράφοι «από οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο». «Και υπάρχουν μερικά άσχημα μέρη στον κόσμο, οπότε μπορείτε απλα να φανταστείτε τι σημαίνει αυτό», συμπλήρωσε.

Ο Αμερικανος Γερουσιαστής υπογράμμισε ότι η βάση της Αλεξανδρούπολης «θα απομονώσει την Ελλάδα από πιθανό κίνδυνο με τον γείτονά της Τουρκία».

Την ίδια ώρα, λίγο φαίνεται πως κράτησε το ισραηλοτουρκικό φλερτ, αφού οι Τούρκοι πυροβόλησαν τα… πόδια τους, κάνοντας στην Κωνσταντινούπολη συναντήσεις με αξιωματούχους της Χαμάς και των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ναύαρχο ε.α. Γιάννη Εγκολφόπουλο, οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν πως σταματούν κάθε συζήτηση με τους Τούρκους, ενώ και η Αίγυπτος υπογράμμισε το ίδιο (σ.σ. λόγω αντίστοιχων συναντήσεων με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους).

Ο Γιάννης Εγκολφόπουλος υπογράμμισε την σημασία ελληνοϊσραηλινής άσκησης με εν πτήσει ανεφοδιασμο ισραηλινών αεροσκαφών «που θα ξεκινούν από το Ισραήλ, θα φτάνουν εδώ και θα συνεπιχειρούν», λέγοντας όπως είπε οι Ισρηλινοί στην Τουρκία, «ακούστε κάτι, μην διανοηθείτε, εμείς είμαστε με το πλευρό των Ελλήνων».