Η Τουρκία απείλησε με πόλεμο για τα 12 ν.μ. στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος – Οφείλουμε να απαντήσουμε με σκληρή ισχύ και να τη διαμελίσουμε



Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα, σχετικά με το θέμα της ενδεχόμενης επέκτασης στα 12 μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων νότια και δυτικά της Κρήτης, δηλαδή στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, απέναντι από τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Η Τουρκία απειλεί για θάλασσα στην οποία ΔΕΝ υπάρχει.

Μετά τα τουρκικά ΜΜΕ, στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναφέροντας τις απειλές πολέμου αν η Αθήνα ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Σε δηλώσεις του, το πρωί της Πέμπτης (29/12) ο Τσαβούσογλου, διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι.


Η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και δυτικά της Κρήτης δεν αφορά πουθενά την Τουρκία. Εξάλλου η Τουρκία ΔΕΝ υπάρχει στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος – Λιβυκό Πέλαγος. Είναι σαν η Ελλάδα να διαμαρτυρόταν για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα – Εύξεινο Πόντο. Ο τουρκικός παραλογισμός και προκλητικότητα οφείλει να απαντηθεί συντριπτικά. Η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο από ένα κράτος μαφία, με τραμπούκικες μαφιόζικες μεθόδους. Η Ελλάδα έχει τη στρατιωτική ισχύ να συντρίψει την Τουρκία και να προκαλέσει τον διαμελισμό της.
«Οχι 12 μίλια, ούτε ένα» – Υπενθύμισε το casus belli
«Όχι 12 μίλια, ούτε ένα» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου πριν από το τέλος της χρονιάς.

Υπενθυμίζοντας το casus belli συμπλήρωσε:

«Η απόφαση ελήφθη από την Εθνοσυνέλευσή μας το 1995 και το θέμα είναι ξεκάθαρο και η απόφαση παραμένει σε ισχύ».

«Η Αθήνα μεταφέρει την κρίση από το Αιγαίο στη Μεσόγειο»
Το θέμα της ενδεχόμενης επέκτασης των ελληνικών υδάτων στα 12 μίλια, απασχολεί και τον τουρκικό Τύπο, με μερίδα αυτού να στοχοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ετοιμάζονται να κάνουν ένα προκλητικό βήμα.

»Η Ελλάδα ετοιμάζεται να επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα στα νότια και δυτικά της Κρήτης», ανέφερε τούρκος παρουσιαστής, για να καταλήξει:

«Προεκλογικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεταφέρει την κρίση από το Αιγαίο στη Μεσόγειο».

Επιχειρώντας να το εξηγήσει, επισημαίνει ότι «Ο Μητσοτάκης που έχει στριμωχτεί στην εσωτερική πολιτική σκηνή βλέπει αυτό το βήμα ως μία εκλογική επένδυση.

»Ενώ η αντίδρασή του στο πεδίο, είναι σαν προάγγελος μιας νέας κρίσης.

»Διότι με την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια θα υπάρξει είσοδος σ’ ένα τμήμα της κοινής αποκλειστικής ζώνης Τουρκίας-Λιβύης».

Αναφέρεται στο παράλογο, έκνομο, εξωπραγματικό, πειρατικό, ψευδομνημόνιο του ισλαμιστικού καθεστώτος Ερντογάν με το ισλαμιστικό καθεστώς της Τρίπολης, το οποίο έχει καταγγείλει επανειλημμένα και η λιβυκή Βουλή ως ανυπόστατο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψευδο-οριοθέτηση Τουρκίας-Τρίπολης «ακουμπά» στην Κυρηναϊκή η οποία ελέγχεται από τις αντι-τουρκικές δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, που καταγγέλλουν το ψευδομνημόνιο, δηλαδή πρόκειται για τουρκοϊσλαμιστική τρέλα στο… τετράγωνο.

Η Ελλάδα στα νότια συνορεύει με Λιβύη και Αίγυπτο. Τουρκία στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος – Λιβυκό Πέλαγος δεν υπάρχει.

Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πειρατική συμμορία τζιχαντιστών και να υποστεί τις συνέπειες του αποσταθεροποιητικού της ρόλου με αποφασιστικότητα και σκληρή ισχύ.

Αιτία πολέμου είναι το εκτός πραγματικότητας ψευδομνημόνιο Τουρκίας-Τρίπολης και όχι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με την Τουρκία.