Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Διχασμός και αδικίες στις τάξεις των ΑΣΣΥ με την ψήφιση του άρθρου 53



Επιστολή διαμαρτυρίας αποφοίτων ΑΣΣΥ με θέμα το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ και συγκεκριμένα για το άρθρο 53 που αφορά σταδιοδρομικά θέματα για ορισμένες σειρές και όχι για όλους τους απόφοιτους ΑΣΣΥ.

Ήδη από τα πρώτα 24ωρα της δημοσίευσης του νομοσχεδίου που βγήκε προς διαβούλευση, τα εκατοντάδες σχόλια τόσο στην σελίδα του νομοσχεδίου, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και τον προβληματισμό για το αρθρο 53 σχετικά με την σταδιοδρομία των ΑΣΣΥ. Ενώ λοιπόν το εν λόγω άρθρο βγήκε για να καλύψει φαινομενικά μια αδικία του παρελθόντος, αυτό καταφέρνει να κάνει το ακριβώς αντίθετο.... 

Ο νόμος 3883/2010 ήταν μια ταφόπλακα στην σταδιοδρομία των ΑΣΣΥ από τους καταταγέντες του 1990 και μετά....  Αυτό που όμως γίνεται αντιληπτό στην κοινή γνώμη είναι ότι η εξαίρεση μιας μικρής μόνο ομάδας από ένα νομοσχέδιο, φαντάζει μόνο ως εξυπηρέτηση συμφερόντων και ευνοική μεταχείριση για λίγους... Τώρα με το νομοσχέδιο αυτό αντί να γίνει μια ολιστική αναδιάρθρωση των προαγωγών όλων των αποφοίτων ΑΣΣΥ, βλέπουμε με θλίψη ότι αυτό προτίθεται να συμβεί μόνο για τους καταταγέντες μεχρι της 31/12/1993.

Προφανώς οι συνάδελφοι που προέρχονται από τις εν λόγω τάξεις να αισθάνονται δικαιωμένοι και να εκφράζουν τα ευχαριστήρια προς τον κύριο Υπουργό, διότι δεν αντιλαμβάνονται ότι την αδικία που ένιωσαν οι ίδιοι όταν αυτό είχε γίνει με τους παλαιότερους, τώρα κάνουν στους υπολοίπους, αυτό ακριβώς που είχαν κάνει και οι παλαιότεροι εν αγνοία τους,  στους ιδίους....!!! 

Τα 500-600 Στελέχη που τώρα δείχνουν ευγνωμοσύνη ,θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον Κ. Υπουργό, καθώς υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που είτε  τώρα διαμαρτύρονται για την συνέχιση της αδικίας ,είτε η σιωπή τους δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.  Εμείς λοιπόν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ όλων των Τάξεων αισθανόμαστε έντονη πικρία, στεναχώρια και απογοήτευση και δεν θα συμμετάσχουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό.... 

Εμείς οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ όλων των Τάξεων θεωρούμε ότι η ΛΥΣΗ είναι ΚΑΙ πρέπει να είναι κοινή για όλους και όλες... Να υπενθυμίσουμε δε, ότι την τελευταία 5ετία οι Σχολές ΑΣΣΥ έχουν γίνει 3ετής φοίτησης και το επίπεδο έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο από το ήδη υψηλό που ήταν!

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν και προς αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου αλλά και ηθικού που πρέπει να διακρίνει όλους τους Έλληνες Στρατιωτικούς ζητάμε από τον κύριο Υπουργό ένα νομοσχέδιο που να δίνει συνολική αποκατάσταση με προαγωγή σε ΤΧΕΣ και αντίστοιχους στα 32 έτη πραγματικής υπηρεσίας και ΑΝΧΕΣ και αντίστοιχους στα 34 έτη πραγματικής υπηρεσίας...!!!!

Επίσης  ο χρόνος Διοικήσεως στους βαθμούς, αποτελεί αναγκαίο προσόν προαγωγής, ενώ στο νομοσχέδιο εξαιρείται ως προσόν προαγωγής μόνο για τους εν λόγω καταταγέντες. Ήδη αρκετοί συνάδελφοι δεν έχουν προαχθεί εξαιτίας αυτού του θέματος ,η λύση και εδώ πρέπει να δοθεί ολιστική για όλους, καθώς είναι αυτό  που αναγκάζει τους συναδέλφους σε υποχρεωτική μετάθεση με κόστος, τόσο στα οικονομικά της οικογένειας αλλά και στην γαλήνη της.

                                                                                                               Απόφοιτος ΑΣΣΥ Τάξεως 2002