Στρατιωτικοί - ΣΟΕΔ: Αίτημα Επιδόματος 600 ΕΥΡΩ και επιστροφή 13ου και 14ου Μισθού.



Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ ,

  Το Σωματείο Οικογενειών  Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με απόλυτο σεβασμό,  μετά την εξαγγελία σας για επίδομα 600 ευρώ στα Σώματα Ασφάλειας έγινε αποδέκτης πλήθος μηνυμάτων έντονης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης.

Συγκεκριμένα οι συνάδερφοι και οι οικογένειες τους επικροτούν την απόφαση σας ως προς το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά εύλογα νιώθουν πικρία και αναρωτιούνται γιατί εξαιρείτε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα ερωτήματα που θέτουν είναι τα κάτωθι:

1)    Τα Στελέχη των Ε.Δ δεν φυλάνε σύνορα και  δεν διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας;

2)    Τα Στελέχη των Ε.Δ δεν συμμετέχουν πέραν της αποστολής τους στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει το κράτος και πολίτες( Πυροπροστασία, κατάσβεση πυρκαγιών, έντονα καιρικά φαινόμενα, πανδημία, κτλ);

3)    Γιατί ο διαχωρισμός και η ανισότητα αυτή;

Στη δύσκολη αυτή εποχή της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου πληθωρισμού, οι οικογένειες μας έχουν υποστεί σημαντική μείωση του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

Το ΣΟΕΔ σας αποστέλλει το συγκεκριμένο έγγραφο ζητώντας, την χορήγηση του επιδόματος των 600 ευρώ και στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , καθώς και την επανεξέταση από εσάς της επιστροφής του 13ου και 14ου μισθού.

Ευελπιστούμε κ. Πρωθυπουργέ με την ευαισθησία που σας διακρίνει , αλλά και την τόλμη να διορθώνεται  αδικίες και μετά από συνεχείς αναφορές σας με θετικά σχόλια στις αξιόμαχες και αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της  κυβερνήσεως σας, για την αποκατάσταση του ηθικού αλλά και την ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς μας.

Επειδή πρόκειται για μια θετική ρύθμιση, θεωρούμε ότι την ίδια θετική απήχηση θα έχει και στις οικογένειες των Συναδέλφων μας.

Επικοινωνία στο soed2021@gmail.com , και τηλέφωνο 6972828656 Κοντούρης Δημήτριος

       Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το πολύτιμο χρόνο σας.

                       Με ιδιαίτερη τιμή και εκτίμηση

            Ο                                                                   Ο

     Πρόεδρος                                                       Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Κοντούρης                              Ευάγγελος Παπαευαγγέλου