Ελληνοτουρκικά: Το κόλπο των Τούρκων με τα Bayraktar – Θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την ελληνική αεράμυνα;



Ελληνοτουρκικά: Το κόλπο των Τούρκων με τα Bayraktar στη Συρία είναι κάτι που θα μπορούσε να επαναληφθεί και στην ελληνική επικράτεια;

Πριν από περίπου δύο ημέρες, η Τουρκία επανέλαβε τα πλήγματα στο συριακό έδαφος χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και μαχητικά αεροσκάφη.

Τα αεροσκάφη, σημειώνει το ρωσικό avia.pro, «δεν εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Συρίας και η ΥΠΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις επιθέσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Θα μπορούσαν τα τουρκικά Bayraktar και F-16 να επιδείξουν την ίδια στρατηγική πληγμάτων και στην Ελλάδα;

Δηλαδή να πλήττουν από απόσταση ελληνικές υποδομές και στόχους, χωρίς να μπαίνουν στο ελληνικό εναέριο χώρο;

Κατά μία άποψη αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αφού οι Τούρκοι διαθέτουν μεγάλο αριθμό τουρκικών Bayrkatar (σ.σ. έως και 200) καθώς και πυραύλων πάνω σε αυτά με ικανή εμβέλεια.

Όμως σε αυτή την περίπτωση αξίζει να σημειωθεί πως ήδη η Ελλάδα έχει δηλώσει πως η όποια επίθεση ή θερμό επεισόδιο δεν θα περιοριστεί στο σημείο της έντασης αλλά θα επεκταθεί σε όλη την συνοριογραμμή με την Τουρκία.

Και φυσικά, η Ελλαδα διαθέτει και τα μαχητικά και τους πυραύλους να επιτύχει χτυπήματα βαθιά μέσα στην Τουρκία, ακόμα και από τα μέσα του Αιγαίου.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι μία πιθανή σίγκρουση Τουρκίας – Ελλάδας δεν θα είναι καθόλου ίδια με όσα έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα οι Τούρκοι, καθώς θα πρόκειται για έναν πόλεμο απέναντι στις καλά οργανωμένες ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αέρα, στεριά και θάλασσα.