Σε αναταραχή ο τουρκικός ναύσταθμος του Ακσάζ με τις βολές πυροβολικού στη ΡόδοΣε αναταραχή ο τουρκικός ναύσταθμος του Ακσάζ με τις βολές πυροβολικού στη Ρόδο για την άσκηση Κολοσσός.

Στην Ρόδο η άσκηση Κολοσσός έβαλε σε… σκέψεις, όπως γίνεται πάντα τους Τούρκους, λόγω της εγγύτητας του νησιού με την ναυτική βάση των Τούρκων στο Ακσάζ (περί τα 40 χλμ).

Αν η βάση σου βρίσκεται σε… απόσταση πυροβολικού από τον γείτονά σου, τότε ναι, σίγουρα ζητάς αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ώστε να έχεις έναν πονοκέφαλο λιγότερο.

Ούτε θα προλάβουν να βγουν τα τουρκικά πλοία από το ναύσταθμο του Ακσάζ και αυτό το ξέρουν καλά οι Τούρκοι.

Είναι και τα… άτιμα τα ελληνικά υποβρύχια που δεν τα βρίσκουν οι Τούρκοι ούτε με αίτηση. Και τα ελληνικά υποβρύχια και ο ελληνικός Στόλος βρίσκονται έξω, λόγω της άσκησης Αστραπή στο Αιγαίο.

Ηχηρό το μήνυμα στην Τουρκία και από τη νυχτερινή στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά στη Λέσβο.

Με επιτυχια πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Βελλεροφών 2022, στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα.

Οι Έλληνες χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα όργανα στόχευσης και παρατήρησης για νυχτερινές επιχειρήσεις σε σαφή απάντηση στον Τουρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα έρθουν «μία νύχτα ξαφνικά».