Ποιο είναι το μεγαλύτερο όπλο της Ελλάδας; Τούρκος αναλυτής απαντά



Ο εκνευρισμός της Άγκυρας για την ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτυπώνεται τόσο στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, όπως ο Χουλουσί Ακάρ που για μία ακόμη φορά προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα κατηγορώντας την Ελλάδα για «προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική που τροφοδοτεί την αστάθεια», όσο και στο πεδίο με το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο να βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο «κόκκινο».

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Μπουράκ Κουντάι, περιγράφει ποιο είναι το μεγαλύτερο όπλο της Ελλάδας. Και όμως...

''Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία εικόνα πως η Τουρκία είναι επιθετική και πως η Τουρκία είναι αυτή που στα καλά καθούμενα προκαλεί θέματα''. 

''Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο της Ελλάδας. Σε αυτό στηρίζεται και η Ελλάδα''

''Το μεγαλύτερο δηλαδή όπλο της Ελλάδος δεν είναι τα αεροσκάφη, τα τυφέκια , τα άρματα μάχης κ.λ.π''. 

''Εκμεταλλευόμενη αυτή την σε βάρος της Τουρκίας ατμόσφαιρα, η Ελλάδα πιστεύει πως μπορεί να παρενοχλήσει την Τουρκία''

Δηλαδή λέει πως η Ελλάδα έχει έναν τέτοιο μηχανισμό παραπληροφόρησης που ουσιαστικά παραπλανά όλο τον κόσμο…

Και όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί ενώ...
Χθες, η Τουρκία επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του «κράτους – ταραξία» πραγματοποιώντας ένα προκλητικό μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά. Τουρκικά F-16 και Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη πέταξαν διαδοχικά πάνω από την Κίναρο, το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, τους Λειψούς και τους Αρκιούς.

Η Άγκυρα δεν σεβάστηκε ούτε το «μνημόνιο» που εφαρμόζεται σε θρησκευτικές εορτές και εθνικές επετείους και λίγα 24ωρα από τα Χριστούγεννα, απογείωσε 20 μαχητικά αεροσκάφη με σκοπό να φέρει τις δύο χώρες, για μία ακόμη φορά, στα πρόθυρα ενός ατυχήματος.

Η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση, με το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας να σηκώνει αντίστοιχο αριθμό μαχητικών F-16 και Mirage 2000-5 για να διώξουν τους «εισβολείς» από τον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ακόμη πολλαπλό «Lock On» με τους Τούρκους να διαμαρτύρονται ξανά επειδή τα αεροσκάφη τους «εγκλωβίστηκαν» από τα ραντάρ των ελληνικών μαχητικών.