Τουρκία: Ετοιμάζουν χτύπημα στα ελληνικά drone οι Τούρκοι;Τουρκία: Ετοιμάζουν χτύπημα στα ελληνικά drone οι Τούρκοι καθώς πέρασαν νόμο κατά τον οποίο απαγορεύεται σε UAV, αεροπλάνα, ελικόπτερα να πετούν στον τουρκικό εναέριο χώρο χωρίς την άδεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Aυτο τι σημαίνει; Ότι η Τουρκία θα θεωρεί πως μπορεί να επέμβει αν μία ελληνική κορβέτα ή φρεγάτα σηκώσει κάποιο drone (σ.σ. θα περιλαμβάνονται) ενώ βρίσκονται σε περιοχή που η Αγκυρα θεωρεί δικό της εναέριο χώρο.

Έτσι, οι Τούρκοι θα έχουν δημιουργήσει το πλαίσιο εκείνο που θα αποτελέσει το αφήγημά τους για να δημιουργήσουν ένα… θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνηση και τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο 10-12-22, τα «πλοία που συνδέονται με ξένες ένοπλες δυνάμεις δεν θα μπορούν να πετούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα όπως αεροσκάφη και ελικόπτερα στον τουρκικό εναέριο χώρο χωρίς την άδεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Έτσι, πλοία ξένων ενόπλων δυνάμεων «δεν θα μπορούν να πετούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), όπως αεροσκάφη και ελικόπτερα, στον τουρκικό εναέριο χώρο χωρίς την άδεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας», σημειώνει το τουρκικό Star.

Tην ίδια ώρα και οι δύτες και οι βατραχάνθρωποι που βρίσκονται στο «πλοίο δεν θα μπορούν να βουτήξουν για οποιοδήποτε σκοπό, ενώ τα πλοία των ξένων ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται σε τουρκικά εσωτερικά ύδατα και λιμάνια».

Τα πλοία που συνδέονται με τις ξένες ένοπλες δυνάμεις θα αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές στα σχετικά κυκλώματα ασυρμάτου, αναφέροντας το όνομα και την τοποθεσία του πλοίου, «σε απόσταση 5 μιλίων από τα εσωτερικά ύδατα ή τα λιμάνια της Τουρκίας», τονίζεται.