Πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το υπέδαφος της ΕλλάδαςΜια αποκαλυπτική συνέντευξη με θέμα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας παραχώρησε  στην εκπομπή «Review» ο πρώην πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννης Μπασιάς. 

Ο γνωστός και έμπειρος ενεργειακός αναλυτής μιλά μεταξύ άλλων για τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των κοιτασμάτων , τις γεωπολιτικές ευκαιρίες, αλλά και τις αιτίες που  υπήρξε καθυστέρηση αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο.

Παράλληλα ασκεί κριτική σε ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν ενώ προτείνει λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, που εκτός από το δημοσιονομικό όφελος, θα είναι προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Και καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Ο Ιωάννης Μπασιάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μιλά ακόμα για το μέλλον και για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, για τον ορυκτό πλούτο της χώρας ενώ  βάζει ένα τέλος σε όλα τα υπερβολικά που ακούγονται. Tην εκπομπή παρουσιάζουν οι: Χρήστος Μαζάνης, Ιρένα Αργύρη.

Δείτε όλα όσα αποκάλυψε στο «Review»: