ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η διπλή δόση και τα έξτρα χρήματα



Υπενθυμίζουμε ότι η πληρωμή για το επιδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ έχει προγραμματιστεί για την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα μαζί με τις τακτικές και έκτακτες πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων από ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ. 

Ειδικότερα όπως έχει γίνει γνωστό, διπλή δόση το Δεκέμβριο για το επίδομα παιδιού, η καταβολή του οποίου έχει προγραμματιστεί για την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα μαζί με τις τακτικές και έκτακτες πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων από ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ, www.opeka.gr. 

Και οι δύο δόσεις του Α21 θα πληρωθούν σε μία ημερομηνία και δεν θα γίνουν δύο πληρωμές. Επιταγή ακρίβειας Οικογένεια με 1 παιδί που δικαιούται επίδομα τέκνου 140 ευρώ το δίμηνο, θα πάρει από το έξτρα επίδομα άλλα 105 ευρώ τον Δεκέμβριο. 

Οικογένεια με 2 παιδιά που παίρνει 280 ευρώ το δίμηνο, θα πάρει επίσης 105 ευρώ από την επιταγή ακρίβειας. Οικογένεια με 3 παιδιά που λαμβάνει τακτικό επίδομα διμήνου 560 ευρώ, θα πάρει την επιταγή των 210 ευρώ. 

Όσοι έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα με 1, 2, 3 και άνω παιδιά, και λαμβάνουν μικρότερα ποσά από το επίδομα, θα λάβουν και τις επιταγές των 63 ή 42 ευρώ εάν έχουν 1 ή 2 παιδιά και των 126, ή 84 ευρώ με 3 παιδιά και άνω.