Θεοδωρικάκος: «Στις Κρίσεις θα απoδοθούν ευθύνες στους ανώτατους αξιωματικούς»Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα της διπλής μαφιόζικης δολοφονίας στη Νέα Σμύρνη, αλλά και της ληστείας σε κατάστημα με ακριβά ρολόγια στην «καρδιά» της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, φέτος σημειώθηκαν οι λιγότερες δολοφονίες σε σχέση με όλη την προηγούμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα σημειώθηκαν 74 δολοφονίες, ενώ, ενδεικτικά, το 2011 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 184. Το ποσοστό των εξιχνιάσεων δε, είναι κοντά στο 90%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με την περιοχή της Νέας Σμύρνης, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι την ώρα της διπλής δολοφονίας θα έπρεπε να υπάρχει περιπολία της ομάδας ΔΙΑΣ στην πλατεία, ωστόσο το ΑΤ της περιοχής έχει ενισχυεί με 21 αστυνομικούς το τελευταίο διάστημα. «Στη Νέα Σμύρνη υπήρχε σχετική φοβία μετά τα γεγονότα και τα επεισόδια», σημείωσε επίσης.

«Οι έρευνες για τον δράστη δεν θα σταματήσουν μέχρι να εντοπιστεί», ξεκαθάρισε.

«Έχω δώσει σαφείς εντολές η ΕΛ.ΑΣ. να ξεπεράσει τα φοβικά σύνδρομα», υπογράμμισε ο υπουργός. «Στις κρίσεις του επόμενου Ιανουαρίου, θα αποδοθούν ευθύνες στους ανώτατους αξιωματικούς», πρόσθεσε.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι απαιτείται ενίσχυση της «αιχμής του δόρατος» της ΕΛ.ΑΣ., που είναι η ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ έχει ζητήσει να επιστρέψουν στην υπηρεσία της ΔΙΑΣ 150 αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, το οποίο «θα συμβεί άμεσα», όπως ανέφερε.

Στην Αττική αυτή τη στιγμή περιπολούν 3.000 αστυνομικοί, οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, πρόσθεσε, ενώ θα γίνουν ενισχύσεις και με ειδικούς φρουρούς.

«Καλώ την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει τη βάναυση εργαλειοποίηση αυτών των γεγονότων. Δεν μπορεί να το κάνουν αυτό αυτοί που όταν κυβέρνησαν έλεγαν ότι αν μπει ο ληστής στο σπίτι του πολίτη, να κάνει ότι κοιμάται», κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

newsbomb.gr