Σκούρα τα πράγματα για την Τουρκία-Το γεγονός που την κάνει να «τρέμει»Σκούρα τα βρίσκει η Τουρκία στα ελληνοτουρκικά ζητήματα καθώς η ενίσχυση της Ελλάδας γίνεται όλο και πιο ισχυρή και πλέον στη γειτονική χώρα επικρατεί ένα αίσθημα απαισιοδοξίας αλλά και ανησυχίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Μπορεί οι τούρκοι να συνεχίζουν τις προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας με νέες υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όμως γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι πως δεν αποτελούν κάτι παραπάνω από κινήσεις εντυπωσιασμού.

Τη στιγμή που ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παλεύει προκειμένου να πείσει τις ΗΠΑ να δώσουν το πράσινο φως για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών, ανησυχία προκαλεί στους Τούρκους το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει την Άμυνά της, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα επισπεύδει τα εξοπλιστικά προγράμματά της.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα μέσα της Τουρκίας ασχολούνται σε καθημερινή βάση με το τι προμηθεύεται η Ελλάδα, πως σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει, ακόμη και με το κόστος τους.

Θυμίζουμε πως αφορμή για νέο κρεσέντο ανθελληνισμού στάθηκε η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φλώρου σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η επίσκεψη του ΑΓΕΕΘΑ σε αυτά τα νησιά αποτέλεσε μια κατά φαντασία πρόκληση για τη γειτονική χώρα που θέτει και πάλι θέμα αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Φαίνεται πως οι τούρκοι αναζητούν με μανία έναν τρόπο για να σωθούν επικοινωνιακά με τον κρύο «ιδρώτα» που λούζει την Άγκυρα να είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανής!