«Πυρ και μανία» οι Τούρκοι: «Αν ο Ερντογάν τολμήσει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο θα συντριβεί»



Σίγουρος ότι η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα τολμήσουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» κατά της Ελλάδας ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δηλώσεις του στο κανάλι Open.

Απο τη στιγμή που ο Ερντογάν ανέβηκε στον προεδρικό θώκο της γειτονικής χώρας οι απειλές προς τη δική μας χώρας δεν έχουν σταματήσει. Ειδικά τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος και οι επιτελείς του επιδίδονται καθημερινά σε ένα «γαϊτανάκι» προκλήσεων, απειλών πολέμου και ακραίων προσβολών κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Με τις εκλογές στην Τουρκία μάλιστα να πλησιάζουν Ερντογάν, Ακάρ, Τσαβούσογλου και Μπαχτσελί έχουν αυξήσει την ρητορική μίσους, επενδύοντας στον φανατισμό και τον εθνικισμό που διακατέχει αρκετά μεγάλη μερίδα του τουρκικού πληθυσμού.

Πάντως μέχρι στιγμής αυτή ο πολιτικής δεν έχει βοηθήσει τον Ερντογάν καθώς νέας δημοσκόπηση δείχνει οτι το πιθανότερο είναι να χάσει τις εκλογές.

Την ίδια ώρα πάντως πρώην κορυφαία στελέχη του ελληνικού στρατού σημειώνουν «…μακάρι για την Ελλάδα στις τουρκικές εκλογές να επικρατήσει ο Ερντογάν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, που ήταν καλεσμένος στο Open, εξήγησε γιατί ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένα «σκυλί που γαυγίζει αλλά δεν δαγκώνει: «Δεν θα τολμήσει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο ο , γνωρίζοντας πως η απάντηση θα είναι συντριπτική», εξήγησε.

Αναμένουμε βεβαίως τις αντιδράσεις από πλευράς Τουρκίας και τουρκικών ΜΜΕ στα όσα λέει ο Έλληνας Υπουργός, καθώς δεν αφήνουν τίποτα να «πέσει κάτω» από όσα λέει η ελληνική πλευρά.