Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία επιτίθεται με UAVs-καμικάζι λίγο προτού αλλάξει η χρονιά



Οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως σημειώθηκαν ρωσικές επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι λίγη ώρα πριν αλλάξει η χρονιά.

Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην Οδησσό, στη Μικολάιφ (νότια) και στη Ντνίπρο (κεντρικά), μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στη Μικολάιφ, ο Βιτάλι Κιμ, έκανε λόγο για δυο σχηματισμούς UAVs που θεάθηκαν στην περιοχή. Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας άνοιξαν πυρ εναντίον των αεροσκαφών, που ο αξιωματούχος είπε πως ήταν ιρανικής κατασκευής Shahed-136.

Στο Κίεβο πάντως λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου τα πράγματα ήταν πιο ήσυχα, ωστόσο το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της ουκρανικής πρωτεύουσας ήταν εμφανής, όπως και η απουσία πυροτεχνημάτων.

Όμως προτού συμπληρωθεί μια ώρα από την έλευση του 2023, στο Κίεβο ακούστηκε έκρηξη με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας να ανακοινώνει πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «εργάζεται» για την προστασία της πόλης από τα πλήγματα του ρωσικού στρατού.

«Ακούστηκε έκρηξη στην πρωτεύουσα. Η αντιαεροπορική άμυνα είναι (επιχειρησιακή)», ανέφερε μέσω Telegram ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Η έκρηξη ακούστηκε περί τις 00:35 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).


ΠΗΓΗ