Το Κίεβο κατέρριψε 61 από τους 71 πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία



Η Ρωσία εξαπέλυσε 71 πυραύλους κρουζ στην Ουκρανία σήμερα και 61 από αυτούς καταρρίφθηκαν, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.

"Μέχρι τις 11:30 π.μ. ο εχθρός είχε εξαπολύσει 71 πυραύλους X-101, X-555 και Kalibr. Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις, η Πολεμική Αεροπορία και άλλα στοιχεία των Ουκρανικών Δυνάμεων Άμυνας κατέστρεψαν 61 εχθρικούς πυραύλους κρουζ", ανέφερε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η Ρωσία είχε εκτοξεύσει περισσότερους από 50 πυραύλους στην Ουκρανία και πως οι περισσότεροι από αυτούς καταρρίφθηκαν.

"Η Ρωσία δεν μπορεί να δεχθεί αποτυχίες και ως εκ τούτου συνεχίζει να τρομοκρατεί τον (ουκρανικό) πληθυσμό. Άλλη μια προσπάθεια (σήμερα) να καταστρέψει το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα και να στερήσει από τους Ουκρανούς το φως, τη θέρμανση και το νερό", έγραψε ο Σμίχαλ στο Telegram.

Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε πως η Ρωσία χρησιμοποίησε οκτώ στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS και πως αυτά εκτόξευσαν πυραύλους X-101 και X-555 από την Κασπία Θάλασσα και την πόλη Βόλγκοντονσκ στη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης πυραύλους Kalibr από πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε.