Η θερμή υποδοχή Τσαβούσογλου στον Δένδια τρέλανε τον Αμερικανό πρέσβηΗ θερμή υποδοχή Τσαβούσογλου στον Δένδια και η αγκαλιά των δύο τρέλανε τον Αμερικανό πρέσβη.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομολογός του Τσαβλούτ Τσαβούσογλου, αγκαλιάστηκαν θερμά στις σκάλες του αεροπλάνου, γράφει η τουρκική Μillieyt για την υποδοχή που επιφύλασσε ο Τούρκος αξιωματούχος στον Έλληνα ΥΠΕΞ.

«Ο επισκέπτης υπουργός είπε ότι δεν χρειάζεται νέος σεισμός για να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Όπως ήταν αναμενόμενο, η επίσκεψη δίνεται στους τίτλους των ελληνικών ΜΜΕ», αναφέρει το τουρκικό ρεπορτάζ.

«Ενώ η ελληνική ομάδα διάσωσης έσωζε τους σεισμόπληκτους από ναυάγιο στο Χατάι, οι εικόνες των δύο ειδικών να αγκαλιάζονται και να κλαίνε είχαν μεγάλη απήχηση και στις δύο χώρες», σημειώνεται, για την εικόνα των δύο διασωστών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

«Εκτός από τους επίσημους θεσμούς στην Ελλάδα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, συνδικάτα και δήμοι κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν την Τουρκία. Ενώ αεροπλάνα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή του σεισμού απογειώνονται από την Αθήνα ένα-ένα, υπάρχουν και εκστρατείες αιμοδοσίας», σημειώνουν οι Τούρκοι.

Η αγκαλιά Τσαβούσογλου – Δένδια «τρέλανε» και τον Αμερικανο πρέσβη στην Τουρκία.

Ο Τζεφ Φλέικ χαρακτήρισε την αγκαλιά των δύο ΥΠΕΞ «θαυμάσια».


ΠΗΓΗ