Τι μάθαμε για τα μαχητικά των Τούρκων με αφορμή την παρέμβαση τους τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό; Τρομερές αποκαλύψεις



Φως στο θέμα των παραλείψεων και της ελλιπούς αντίδρασης του τουρκικού κρατικού μηχανισμού την πρώτη ημέρα του σεισμού, ρίχνει η πιο δημοφιλής ίσως  πλατφόρμα ειδήσεων για την αμυντική βιομηχανία και την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας

ΟΤούρκος Πρόεδρος Ερντογάν κατά την πρόσφατη  επίσκεψή του στην πληγείσα από τους σεισμούς περιοχή του Καχραμανμάρας, δήλωσε ότι μετά την πρώτη ημέρα ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε και πως δεν υπάρχουν προβλήματα συντονισμού, υπονοώντας πως δεν ήταν ικανοποιημένος με όσα  έγιναν τις πρώτες ώρες των σεισμών.

Φως στο θέμα των παραλείψεων και της ελλιπούς αντίδρασης του  τουρκικού κρατικού μηχανισμού την πρώτη ημέρα του σεισμού, ρίχνει η πιο δημοφιλής ίσως  πλατφόρμα ειδήσεων για την αμυντική βιομηχανία και την πολεμική  αεροπορία της Τουρκίας, savunmasanayist.com, η οποία σε άρθρο της με τίτλο, "BAYRAKTAR TB2 εξοπλισμένα με λοβό γρήγορης χαρτογράφησης", αναφέρει τα εξής:

"Λόγω των σεισμών στο Καχραμανμαράς, τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν και για διάφορες αποστολές στην περιοχή.

Δύο Bayraktar AKINCI TİHA, που απογειώθηκαν από τη Σανλιούρφα και το Μπάτμαν, αμέσως μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στο Kahramanmaraş Pazarcık και έπληξε πολλές πόλεις, απογειώθηκαν για πτήσεις αποστολής.

Τα Bayraktar AKINCI TİHA πραγματοποίησαν πτήσεις αποστολής χωρίς στάση για δραστηριότητες υποστήριξης εντοπισμού, έρευνας και διάσωσης και συντονισμού σε αντίξοες καιρικές συνθήκες την πρώτη ημέρα του σεισμού.

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, την πρώτη μέρα του σεισμού, αεροπλάνα και ελικόπτερα δεν μπόρεσαν να απογειωθούν λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, καταιγίδων, χιονοπτώσεων και έντονης συννεφιάς που κάλυψε όλη την περιοχή, ενώ μόνο το Bayraktar AKINCI TİHA ρίσκαρε με το πλεονέκτημα της ύπαρξης μη επανδρωμένων.

Οι εικόνες που αποτυπώθηκαν στην κάμερα του AKINCI αποκάλυψαν και τις μετεωρολογικές διαστάσεις της καταστροφής.

Ενώ οι δύσκολες καιρικές συνθήκες στην περιοχή του σεισμού εμπόδισαν τη λήψη του επιθυμητού όγκου εικόνων για την πρώτη ημέρα του σεισμού, το Bayraktar AKINCI TİHA πραγματοποίησε πτήσεις που διήρκεσαν ώρες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες για να αξιολογήσει ακόμη και την παραμικρή ευκαιρία εικόνας.

Τις επόμενες ημέρες, ο αριθμός των πτήσεων Bayraktar AKINCI και Bayraktar TB2 αυξήθηκε.

Τα Bayraktar AKINCI και Bayraktar TB2, που βρίσκονται στην απογραφή του TAF (KKK, DZKK, HVKK), του Υπουργείου Εσωτερικών (JGK, EGM) και του Baykar από την πρώτη μέρα του σεισμού, παρέχουν αδιάκοπα στιγμιότυπα και υπηρεσίες στο γραφείο κρίσης για δραστηριότητες ανίχνευσης ζημιών, υποστήριξης και συντονισμού έρευνας και διάσωσης, παρέχοντας δεδομένα.

Επιπλέον, από τις 09.02.2023, 3 UAV Bayraktar TB2 με ενσωματωμένο Baykar Rapid Mapping Pod ξεκίνησαν τη λήψη εναέριων εικόνων υψηλής ανάλυσης για τον εντοπισμό ζημιών στην περιοχή του σεισμού.

Από την Πέμπτη 09.02.2023, τα 9 Bayraktar AKINCI και 22 Bayraktar TB2 συνεχίζουν τις πτήσεις της αποστολής τους χωρίς διάλειμμα.

Ο Δρ. İsmail Demir δηλώνει: «9 AKINCI και 22 Bayraktar TB2, 3 από τα οποία είναι ενσωματωμένα με Rapid Mapping Pods, πραγματοποιούν αξιολόγηση ζημιών, υποστήριξη έρευνας και διάσωσης και δραστηριότητες συντονισμού»

Απίστευτη παραδοχή
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι οι Τούρκοι παραδέχονται τα εξής:

1. Την πρώτη ημέρα του σεισμού λόγω κακών καιρικών συνθηκών, αεροπλάνα και ελικόπτερα δεν μπόρεσαν να απογειωθούν και ουσιαστικά το Bayraktar AKINCI TİHA πραγματοποίησε πτήσεις που διήρκεσαν ώρες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες για να αξιολογήσει ακόμη και την παραμικρή ευκαιρία εικόνας.

Αυτό μας κινεί πολύ μεγάλη περιέργεια αφού είναι γνωστές οι δυνατότητες ιδίως των πολεμικών αεροσκαφών να πετούν υπό λίαν αντίξοες  καιρικές συνθήκες, χαρακτηριστικά δε για τα F-16 που έχουν οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί κατασκευαστές αναφέρουν ότι πετάει και  μπορεί να εντοπίσει στόχους σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Το γεγονός ότι δεν πέταξαν αεροπλάνα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας λόγω καιρικών συνθηκών θα πρέπει να αξιολογηθεί ανάλογα από την φίλια πολεμική αεροπορία.

Αποτέλεσμα ήταν  τα κέντρα επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας της Τουρκίας την πρώτη ημέρα  είχαν μηδαμινή από αέρος βοήθεια και όχι πλήρη εικόνα του μεγέθους της καταστροφής, προκειμένου να δράσουν συντονισμένα.

Αυτός είναι ένας  βασικός λόγος που προφανώς προκάλεσε την δυσφορία Ερντογάν για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού την πρώτη ημέρα των σεισμών.

2. Οι  δύσκολες καιρικές συνθήκες στην περιοχή του σεισμού εμπόδισαν τη λήψη του επιθυμητού όγκου εικόνων για την πρώτη ημέρα του σεισμού, το Bayraktar AKINCI TİHA, κοινώς υπολειτούργησε λόγω καιρού, κάτι που επίσης θα πρέπει να αξιολογηθεί από εμάς

3. Τέλος 3 UAV Bayraktar TB2 με ενσωματωμένο Baykar Rapid Mapping Pod ξεκίνησαν τη λήψη εναέριων εικόνων υψηλής ανάλυσης για τον εντοπισμό ζημιών στην περιοχή του σεισμού, που σημαίνει ότι τα τουρκικά drones έχουν δυνατότητα γρήγορης χαρτογράφησης μιας περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την στοχοποίηση σε καιρό στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον μας.