Ο Ερντογάν θα ανακοινώσει προεκλογικά την προσάρτηση της Κατεχόμενης Κύπρου



«Η Τουρκία πρόκειται να προσαρτήσει ‘εντελώς και οριστικά’ τη Βόρεια Κύπρο», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα

Η Τουρκία πρόκειται να προσαρτήσει «εντελώς και οριστικά» την κατεχόμενη από τουρκικό στρατό βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης 2007, καθηγητής Οικονομικών και Ηθικής και διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου, Θεόδωρος Παναγιώτου, δήλωσε ότι η Τουρκία πρόκειται να προσαρτήσει πλήρως και οριστικά την Κατεχόμενη Κύπρο τους επόμενους μήνες. Αυτό αναφέρει το ειδησεογραφικό portal «RusCyprus».
Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το χρειάζεται για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

 Η ένταξη του βόρειου τμήματος της Κύπρου στην Τουρκία θα επεκτείνει την επικράτειά της για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια:

«Το αναφέρω τώρα γιατί προβλέπω ότι η μισή πατρίδα μου θα χαθεί για πάντα και νιώθω την ίδια ηθική υποχρέωση να προειδοποιήσω τους συμπολίτες που μπορεί να μην αντιληφθούν ότι η προσάρτηση των κατεχόμενων από την Τουρκία αναμένεται σε λίγους μήνες, στο μεσοδιάστημα κυπριακών και τουρκικών εκλογών».

Το γεγονός ότι είναι πιθανή η προσάρτηση της βόρειας Κύπρου είχε προειδοποιήσει τον Νοέμβριο του 2022 η εφημερίδα Καθημερινή, επικαλούμενη πηγές από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Eurasia Daily