“Ένας σύγχρονος ήρωας της αστυνομίας”



Άρθρο του Φώτη Καρύδα, Δημοσιογράφου και Πολιτευτή Βορείου Τομέα Ν.Δ.

Υπάρχουν, σύγχρονοι ήρωες όπως ο Βαγγέλης Μπαταρλής, που δείχνουν τον δρόμο όχι μόνο στο σώμα που υπηρετούν με το φωτεινό παράδειγμά τους, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο Βαγγέλης Μπαταρλής βρίσκεται ανάμεσα στους βραβευμένους αστυνομικούς, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να του απονεμηθεί το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα τελευταία 13 χρόνια τιμά το αστυνομικό σώμα με αυταπάρνηση, πρόθυμος να θυσιαστεί για τον συνάνθρωπο ενώ παράλληλα εν ώρα υπηρεσίας έχει τραυματιστεί πολλές φορές πολύ σοβαρά. Ευαισθητοποιημένος σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, έχει σώσει τρία ανήλικα παιδιά από τον πατέρα τους που τα κακοποιούσε. Σε άλλη περίπτωση, είχε βοηθήσει να εξιχνιαστεί ένα περιστατικό διαδικτυακού εκβιασμού με θύμα μια 16χρονη.

Το 2020 έσωσε μια γυναίκα από βέβαιο πνιγμό στην περιοχή του Αλίμου, ενώ είχε πέσει από ύψος 10 μέτρων για να συλλάβει έναν διαρρήκτη, κάτι που τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Χιλιάδες νέοι αστυνομικοί με αυταπάρνηση βρίσκονται καθημερινά στην υπηρεσία του πολίτη. Προστατεύουν εμάς και τις περιουσίες μας και στην προσπάθειά τους αυτήν έρχονται αντιμέτωποι συχνά με το οργανωμένο έγκλημα, με βίαιους και τοξικούς ανθρώπους που συνειδητά επιλέγουν να βλάψουν τον συνάνθρωπό τους και φυσικά με τους γνωστούς άγνωστους με τις κουκούλες και τα μαδέρια. Ερχονται ακόμα αντιμέτωποι και με έκτακτα φαινόμενα όπως φυσικές καταστροφές. Η αστυνόμευση είναι μια ευαίσθητη και δύσκολη υπόθεση καθώς επρόκειτο για την εφαρμογή των νόμων.

Ας θυμηθούμε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι αστυνομικοί στις φωτιές της Πεντέλης. Πόσο βοήθησαν για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων και ζώων.

Και αυτό είναι κάτι που προσωπικά επιβεβαιώνω καθώς βρέθηκα στην πρώτη γραμμή, όταν δινόταν η μάχη με τις φλόγες.

Σε αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, χρωστάμε πολλά και βεβαίως ευγνωμοσύνη.

Και να μην ξεχνάμε πως κάποια περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, τα καταδικάζουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, και προφανώς αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του ρόλου που επιτελεί η αστυνομία γιατί πολύ απλά, ή ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας αλλά και ομαλότητας και ευημερίας σε μία χώρα, πόσο μάλλον στη χώρα μας.

Και η αστυνομία πρέπει να έρθει ακόμα πιο κοντά στους πολίτες και να εδραιώσει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης προς τους πολίτες.

ΠΗΓΗ: www.xtypos.gr