Η Ρωσία θα μοιραστεί τεχνολογίες του T-14 Armata με την Ινδία για την κατασκευή ενός συγχρόνου άρματος μάχης



Το Δελχί μπορεί να λάβει τεχνολογία από το ρωσικό άρμα μάχης T-14 Armata. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να μοιραστεί τεχνολογία για την ανάπτυξη ενός άρματος μάχης για τον Στρατό της Ινδίας.

Αυτό ανακοινώθηκε στην έκθεση αμυντικού υλικού Aero India 2023 στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti από τον αναπληρωτή διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικότεχνικής Συνεργασίας, Βλαντίμιρ Ντροζχόφ. 

Σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά σχεδιάζει να συμμετάσχει στην από κοινού ανάπτυξη του ινδικού άρματος μάχης χρησιμοποιώντας σύγχρονες ρωσικές τεχνολογίες στον τομέα της κατασκευής αρμάτων μάχης. Το Δελχί πρόκειται να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό, τα χαρακτηριστικά των επιδόσεων θα καθοριστούν με την βιβλιογραφία που θα προετοιμαστεί για τον διαγωνισμό.

Το «T-14 Armata» είναι ένα ρωσικό άρματα μάχης με μη επανδρωμένο πύργο. Σχεδιασμένο για δικτυοκεντρικές πολεμικές επιχειρήσεις. Ικανό να συλλέγει πληροφορίες, να πραγματοποιηθεί κατάδειξη στόχων και διόρθωση πυρών. Είναι εξοπλισμένο με το ηλεκτροδυναμικό σύστημα προστασίας τέταρτης γενιάς «Malachite». Το βάρος του άρματος είναι 55 τόνοι, ο κύριος οπλισμός του είναι ένα λειόκαννο πυροβόλο 125 χλστ.