Γονείς έδωσαν τσάντα με 30.000 ευρώ σε απατεώνες για να χειρουργηθεί η κόρη τους



Την αγωνία των γονεών για την υγεία των παιδιών τους, εκμεταλλεύτηκαν για μια ακόμη φορά απατεώνες, που με το πρόσχημα άμεσης ιατρικής ανάγκης της κόρης τους, απέσπασαν από ζευγάρι ηλικιωμένων 30.000 ευρώ.

Το νέο αυτό κρούσμα απάτης με τη συγκεκριμένη μέθοδο, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο. Ένας άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε 75χρονο πατέρα και του είπε πως η κόρη του είχε πέσει θύμα σοβαρού ατυχήματος και έπρεπε να εισαχθεί άμεσα σε χειρουργείο ιδιωτικού νοσοκομείου, όπου υποτίθεται πως είχε διακομισθεί. Και φυσικά συμπλήρωσε στον έντρομο πατέρα πως θα έπρεπε να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα αυτά.

Ο 75χρονος επικοινώνησε με τη σύζυγό του, η οποία παρέδωσε σε μια γυναίκα που πήγε στις 19:00 έξω από το σπίτι της οικογένειας το ποσό αυτό.

Σύντομα βέβαια η απάτη αποκαλύφθηκε και τώρα από το Τμήμα Ασφαλείας Νέου Ηρακλείου γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό του ζεύγους των απατεώνων με άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών από το κινητό του 75χρονου, αλλά και συλλογή οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από το σπίτι των θυμάτων, προκειμένου να εντοπιστεί η διαδρομή της γυναίκας που παρέλαβε τα χρήματα.

Θάνος Σωτήρης

newsbomb.gr