Λύθηκε το μυστήριο για τις ληστείες στη μέση του δρόμου – Η επίσκεψη σε ενεχυροδανειστήριο
Οι αστυνομικοί στην Πάτρα έφτασαν στην άκρη του νήματος και προχώρησαν σε συλλήψεις για δύο ληστείες που περίμεναν απαντήσεις…

Συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (16-03-2023), στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης, δυο Έλληνες και μια Ελληνίδα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως διαπιστώθηκε οι δυο άνδρες ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν μια γυναίκα που κινούταν πεζή και με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσαν ένα χρυσό σταυρό με μια χρυσή αλυσίδα, αξίας 3.000 ευρώ. Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι μετέβησαν σε ενεχυροδανειστήριο, το οποίο λειτουργούσε η συλληφθείσα ως υπεύθυνη, όπου πούλησαν την κλεμμένη χρυσή αλυσίδα, έναντι του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τους δυο κατηγορούμενους να κινούνται πεζή και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου συνελήφθησαν, ενώ η κατηγορούμενη εντοπίστηκε στο κατάστημα και συνελήφθη.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες  την 07-03-2023 το βράδυ στην Πάτρα, προσέγγισαν και ακινητοποίησαν έναν άντρα. Με την απειλή πιστολιού, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Σε σωματικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς στους δυο συλληφθέντες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων του ενός συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε διαφύγει από Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, στο οποίο κρατείτο, σύμφωνα με διάταξη του Ανακριτή Πατρών.

Οι συλληφθέντες κρατούνται, προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή Πατρών.