Αλλαγές στο μισθολόγιο ΕΔ: Τι αναφέρει διάταξη σε ν/σ που κατατέθηκε στη Βουλή–Τι προβλέπει για ΕΜΘ-ΟΒΑ



Αλλαγές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας προβλέπει το άρθρο 91 του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναλυτικά η διάταξη στο ν/σ αναφέρει:

Τροποποιούνται οι διατάξεις του ν.4472/2017 σχετικά με το μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και των Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α.) και συγκεκριμένα:

α. Εντάσσονται στην Κατηγορία Β΄ μισθολογικής κατάταξης στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. και οι μονιμοποιηθέντες εθελοντές και εθελόντριες καθώς και όσοι προέρχονται από Ανθυπασπιστές που έχουν μεταταχθεί στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών.

β. Αυξάνεται ο βασικός μισθός του 1ου Κλιμακίου της Γ΄ Κατηγορίας μισθολογικής κατάταξης στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. και προστίθεται στη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη των στελεχών της Κατηγορίας αυτής και ο βαθμός του ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων, που πληρούν τα οριζόμενα κριτήρια.

γ. Προβλέπεται η αύξηση του μισθολογικού κλιμακίου για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.), κατά το χρονικό διάστημα άνω των τριών (3) ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

δ. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις ισχύουν αναδρομικά από την 1η.1.2022.

Δείτε το άρθρο 91 του νομοσχεδίου: