Αεροσκάφη της ιταλικής ΠΑ συγκρούστηκαν και έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή – Νεκροί οι πιλότοιΔύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου U-208 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιταλίας συγκρούστηκαν σήμερα, Τρίτη 07 Μαρτίου 2023, πάνω από τη Ρώμη.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης τα δύο αεροσκάφη έπεσαν πάνω σε κατοικημένη περιοχή της Ρώμης, ενώ και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για άλλες απώλειες ή για τα αίτια του δυστυχήματος.

Το ζευγάρι των εκπαιδευτικών αεροσκαφών πετούσε πάνω από την περιοχή Guidonia Montecelio της Ρώμης, ως μέρος μιας προσχεδιασμένης άσκησης εκπαίδευσης. Τα U-208, που ανήκαν στην 60η πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιταλίας, συγκρούστηκαν μετωπικά στον αέρα και έπεσαν στο έδαφος σε μια κατοικημένη περιοχή κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Guidonia.

Τους συνόδευαν και άλλα δύο αεροπλάνα, τα οποία ευτυχώς δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Ένα από τα αεροσκάφη έπεσε σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στο δρόμο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, όπως φαίνεται και στα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αυτόπτες μάρτυρες.

Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε την εκκένωση της περιοχής. Το δεύτερο αεροσκάφος έπεσε σε ένα κοντινό χωράφι.


ΠΗΓΗ