Ο υπαρχιφύλακας που έχει γλιτώσει από θάνατο τρεις ζωές



Ηράκλειο: Ο υπαρχιφύλακας που έχει γλιτώσει από θάνατο τρεις ζωές

«Ξέρετε ότι δεν μου αρέσει ο …Θάνατος» γράφει στην ανάρτηση του μετά το πρόσφατο συμβάν στην Παντάνασσα

Είθισται να λέμε «τρίτωσε το κακό». 

Στην περίπτωση του υπαρχιφύλακα, Ανδρέα Ρουσοχατζάκη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου, τρίτωσε το …καλό! Ο Ανδρέας Ρουσοχατζάκης είναι ο αστυνομικός που βούτηξε χθες στο λιμανάκι της Παντάνασσας για να σώσει τον 62χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει, μπερδεύοντας τα χέρια μέσα στη ζώνη του. Πέταξε το όπλο και την εξάρτυση και έπεσε στο νερό μαζί με το γιο του απελπισμένου συνανθρώπου μας, όπως έγραψε χθες το Cretalive.

Είναι ο ίδιος αστυνομικός που τον Ιανουάριο του 2022 έσωσε μία 20χρονη, η οποία απειλούσε να σφαχτεί με μαχαίρι, μπροστά στα μάτια της σοκαρισμένης μητέρα της. 

Είναι ο ίδιος αστυνομικός που τον Ιούλιο του 2021 μαζί με συνάδελφο του είχαν σώσει από βέβαιο θάνατο μία ακόμα γυναίκα, η οποία θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή της με χάπια. Η κατάσταση της υγείας της όταν παραλήφθηκε από το ΕΚΑΒ ήταν εξαιρετικά κρίσιμη.

Δεν είναι ο super-man… Είναι ένας απλός αστυνομικός, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.. Κατά περίεργο τρόπο η ζωή τα έχει φέρει έτσι ώστε τους τελευταίους 20 μήνες εν ώρα υπηρεσίας κλήθηκε να επέμβει σε τρία περιστατικά για τη διάσωση συνανθρώπων μας, οι οποίοι φλέρταραν με το θάνατο.

«Η ζωή δεν είναι μόνο μαύρο, κοπέλα μου… Η ζωή έχει και ωραίες πλευρές. Μπορούμε να την βρούμε την άκρη, πίστεψε με». Με αυτά τα λόγια και με τρομερή ηρεμία στη φωνή του είχε πείσει την 20χρονη να πετάξει το μαχαίρι, με το οποίο απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή της.

Πιο δίπλα στεκόταν η μητέρα της. Η γυναίκα τα είχε χάσει. Δεν ήξερε αλλά ούτε και ήταν σε θέση να βοηθήσει το παιδί της, το οποίο βρισκόταν σε κρίση.

Το καλοκαίρι του 2021 ο ίδιος αστυνομικός μαζί με έναν συνάδελφο του είχαν σώσει από βέβαιο θάνατο μία 37χρονη.

Η κοπέλα είχε επικοινωνήσει μεταμεσονύκτιες ώρες με τον πρώην σύντροφο της. «Δεν θα ξημερωθώ» φέρεται να του είπε, εκφράζοντας την πρόθεση της να δώσει τέλος στη ζωή της καθώς ένιωθε απογοητευμένη. Αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία μεταξύ τους. Προσπάθησε να μιλήσει και πάλι μαζί της, μάταια όμως. Έτσι, αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια.

Οι δύο υπαρχιφύλακες μόλις έλαβαν το σχετικό σήμα, επικοινώνησαν στο τηλέφωνο με τον πρώην σύντροφο προκειμένου να έχουν μία πιο άμεση εικόνα αλλά και να τους καθοδηγήσει σχετικά με το ακριβές στίγμα της κατοικίας της 37χρονης. Μέσω google map βρήκαν τις ακριβείς συντεταγμένες ενώ είχαν στη διάθεση τους την περιγραφή του σπιτιού, το οποίο διέθετε ψηλή περίφραξη, κάγκελα και τοιχία.

Όταν έφθασαν εκεί, τα πάντα ήταν ερμητικά κλειστά. Είχαν καλέσει αλλεπάλληλες φορές στο κινητό της 37χρονης, χωρίς απόκριση. Οι γείτονες που στο μεταξύ κινητοποιήθηκαν, ενημέρωσαν ότι δεν την είχαν δει από το προηγούμενο βράδυ.

Το πιο ανησυχητικό ήταν ότι το σκυλί της κοπέλας γαύγιζε σαν τρελό μέσα στο σπίτι. Οι άνθρωποι της γειτονιάς ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι η 37χρονη πήγαινε το σκυλί βόλτα και μετά, πάντα, το άφηνε στην αυλή.

Οι υπαρχιφύλακες σκαρφάλωσαν, μπήκαν μέσα και συνέχισαν να καλούν στο κινητό της. Άκουγαν τον ήχο του, όπως και άκουσαν ένα μακρόσυρτο μουγκρητό. Τότε πήραν την απόφαση να σπάσουν το παράθυρο.

Η κοπέλα ήταν πεσμένη στον καναπέ και δίπλα υπήρχαν κουτιά με χάπια. «Λιποθύμησε στα χέρια μας. Την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και μάθαμε μετά ότι την σώσαμε από το θάνατο. Η κατάστασή της ήταν πολύ κρίσιμη. Ο πρώην φίλος της έκλαιγε με λυγμούς στο τηλέφωνο όταν τον ενημερώσαμε τι είχε συμβεί» είχαν περιγράψει τότε στο Cretalive.

Χθες, το καλό …τρίτωσε με την περίπτωση του 62χρονου. Ο ίδιος ο Ανδρέας Ρουσοχατζάκης σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε: Ξέρετε.........ότι.....ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο "ΘΑΝΑΤΟΣ"!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ τον ΘΕΟ, που μας αξίωσε, να είμαστε.... την κατάλληλη στιγμή....στο κατάλληλο σημείο!!!!!!

"ΟΧΙΙΙΙ ΦΙΛΕ.....ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ........ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ"