Το Πεντάγωνο ζητά από το Κίεβο να αρχίσει να πληρώνει για τα όπλα που του στέλνει η Ουάσιγκτον



Η Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Διεθνείς Υποθέσεις, Σελέστε Βαλάντερ, επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να αρχίσει να πληρώνει για τα αμερικανικά όπλα που της αποστέλλονται.

Αυτό ήρθε ως απάντηση στις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού εκπροσώπου Μάικ Γκαρσία, στις οποίες ανέφερε ότι εάν η Ουκρανία αρχίσει να αγοράζει όπλα αντί να τα παίρνει δωρεάν, αυτό θα έκανε μεγάλη διαφορά για τους Αμερικανούς φορολογούμενους, αν και το Κίεβο αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή δυσκολίες.

Η Βαλάντερ αντέδρασε λέγοντας ότι οι ουκρανικές αρχές «δεν έχουν κάνει ακόμη σημαντικές αγορές από αμερικανικές στρατιωτικές εταιρείες».

«Δεν έχουν αυτό το ποσό χωρητικότητας στον προϋπολογισμό τους αυτή τη στιγμή, αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε κάποια χρήματα», πρόσθεσε. 

Είναι μια πολύ καλή ιδέα και πρέπει να τους κάνουμε να αρχίσουν να προγραμματίζουν τις αμυντικές τους δαπάνες και οτιδήποτε άλλο πρόκειται να κάνουμε για να τους υποστηρίξουμε».

Ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Στόρτς, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι η Ουάσιγκτον λαμβάνει πληροφορίες και αναφορές για κατάχρηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Defense Arabia, Διεθνής Επικαιρότητα,