Γιατί η Iαπωνία αντικαθιστά τα Cobra και Apache με επιθετικά και αναγνωριστικά drones διαφόρων μεγεθώνΓιατί η Iαπωνία αντικαθιστά τα Cobra και Apache με επιθετικά και αναγνωριστικά drones διαφόρων μεγεθών καθώς και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεταφοράς για τη διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στις ιαπωνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν 52 μαχητικά ελικόπτερα AH-1S Cobra και 12 AH-64DJP Apache, καθώς και 37 αναγνωριστικά ελικόπτερα Kawasaki OH-1.

Στον σχεδιασμό των Ιαπώνων, γράφει το meta-defense.fr, υπάρχει το σενάριο να αντικατασταθούν σταδιακά τα συγκεκριμένα ελικόπτερα στα επόμενα χρόνια drones.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται, «τα 40 UH-60J Back Hawk και τα 53 βαρέα μεταγωγικά ελικόπτερα CH-47J θα παραμείνουν σε υπηρεσία, για να διασφαλιστεί η μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού που μόνο αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να εκτελέσουν».

«Η αντικατάσταση των μεσαίων και ελαφρών ελικοπτέρων με drones όχι μόνο θα εξουδετερώσει τους κινδύνους για τα πληρώματα, αλλά θα μειώσει επίσης την πίεση στις προσπάθειες στρατολόγησης και εκπαίδευσης σε αυτόν τον τομέα, ένα δύσκολο θέμα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δυτικοί στρατοί», αναφέρεται.

ΠΗΓΗ