Στρατός Ξηράς: Η Rheinmetall προτείνει ψηφιακές Τεθωρακισμένες και Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες καθώς και νέα θερμικά περισκόπιά



Προτάσεις αναφορικώς με τη βελτίωση των συστημάτων διοικήσεως και ελέγχου παρουσίασε η γερμανική RHEINMETALL ELECTRONICS στους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Η πρόταση της γερμανικής εταιρείας αφορά την επόμενη γενιά των συστημάτων διοικήσεως και ελέγχου όπως του ΗΝΙΟΧΟΣ Ι και ΙΙ που αξιοποιεί το Όπλο των Τεθωρακισμένων.

Στα νέα συστήματα διοικήσεως και ελέγχου υπάρχει η δυνατότητα να ενσωματωθούν και τα Όπλα του Πυροβολικού, του Πεζικού, των Διαβιβάσεων, του Μηχανικού και της Αεροπορίας Στρατού ώστε ο τακτικός διοικητής και το επιτελείο του να διαθέτει πλήρη εικόνα όλα των διαθέσιμων δυνάμεων, των μέσων και του προσωπικού που διαθέτει αναλόγως της αποστολής. 

Πρόκειται για τη πεμπτουσία των σύγχρονων επιχειρήσεων χερσαίων δυνάμεων σε όλες τις εκφάνσεις του αγώνα. Σε πραγματικό χρόνο μπορούν να συλλέγονται πληροφορίες από Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη να διαμοιράζονται και να υπάρχει πλήρη αντίληψη και εικόνα της τακτικής καταστάσεως είτε σε επίπεδο Ταξιαρχίας είτε σε επίπεδο Μεραρχίας ή Σώματος Στρατού.

Τέλος η RHEINMETALL ELECTRONICS παρουσίασε και το τελευταίας γενιάς θερμικό περισκόπιο SAPHIR X που προτείνεται για τα Leopard 2 A4 και τα Leopard 2 A6 HEL του Ελληνικού Στρατού στα πλαίσια προγραμμάτων εκσυγχρονισμού του αρματικού δυναμικού.