Οπλοφορούσε 25χρονος συνελήφθη με το όπλο στη ζώνη



Ο νεαρός εντοπίστηκε στο πλαίσιο ελέγχων της Αστυνομίας σε νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα
Με το όπλο στη ζώνη εντοπίστηκε και συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής 25χρονος μέσα σε νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (9-4-2023) κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποίησε ελέγχους σε θαμώνες και λοιπούς παρευρισκόμενους σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 14 καταστήματα και 20 άτομα, εκ των οποίων 4 προσήχθησαν.

Με όπλο και σφαίρες
Στο πλαίσιο της δράσης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, 25χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, κατά την είσοδο των αστυνομικών σε κατάστημα στην Αθήνα με σκοπό τη διενέργεια ελέγχων σε θαμώνες που κρίνουν ύποπτους, ο 25χρονος αλλοδαπός προσπάθησε να διαφύγει, επιχειρώντας παράλληλα να εξάγει πιστόλι που είχε τοποθετημένο στη ζώνη του στην περιοχή της μέσης.

Άμεσα οι αστυνομικοί απέτρεψαν την επικείμενη κίνηση του και τον ακινητοποίησαν παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Από τη σωματική έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα 7 φυσιγγίων και ζευγάρι γάντια με κοκάλινη επένδυση.

Από περαιτέρω έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– κυνηγετικό όπλο,
– αεροβόλο πιστόλι,
– ρόπαλο,
– 29 φυσίγγια και
– 4 αμπούλες προωθητικού αερίου

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.