Οι Τούρκοι μας πετάνε πάλι το γάντι: «Ούτε 6,01 μίλια στο Αιγαίο δεν θα γίνουν αποδεκτά»



Διπλωματία των σεισμών ήταν και... πάει. Η Τουρκία δείχνει να ξεχνά την αποκλιμάκωση στην ένταση των σχέσεων των δύο χωρών έπειτα από τη βοήθεια που έλαβε στους φονικούς σεισμούς και οι προκλήσεις γίνονται ξανά καθημερινότητα.

Η επιθετικότητα προς τη χώρα μας φαίνεται ότι αποτελεί και... επισήμως μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν, ο οποίος επενδύει ξανά στον εθνικισμό για να ξεπεράσει τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου στις επερχόμενες εκλογές. Δεν διστάζει μάλιστα να «βάψει κόκκινο» ελληνικά νησιά και ολόκληρες περιοχές, σε επίσημα προεκλογικά σποτ!

Στα τουρκικά ΜΜΕ έχει επανέλθει η συζήτηση για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να σχολιάζουν δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ότι δεν θα δεχθεί την επέκτασή τους.

«Ούτε 6,01 μίλια δεν θα γίνουν αποδεκτά» δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

Ο αρθρογράφος της Milliyet Οζάι Σεντίρ σχολίασε: «Αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 μίλια στα 12 μίλια στο Αιγαίο, το μερίδιο που μένει στην Τουρκία ειναι 7%. Ενα πλοίο που θα ταξιδέψει από την Κωνσταντινούπολη στη Σμύρνη θα πρέπει να περάσει τρεις φορές από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτά δεν μπορεί να τα δεχθεί η Τουρκία. Αυτά μπορούν να συζητηθούν.

» Εγώ ρώτησα για αυτό το θέμα τον Χουλουσί Ακαρ και μου έχει πει πως δεν θα δεχθούμε ούτε τα 6,01 μίλια. Ούτε 6,01 μίλια. Τόσο ξεκάθαρα»

«Θα αποβιβαστούν στη Σμύρνη!» σχολίασε ο δημοσιογράφος Μετεχάν Ντεμίρ.

newsbomb.gr/