Λήστεψαν κοσμηματοπωλείο και πούλησαν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήριο



Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με την συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ένας άνδρας και μία γυναίκα κατηγορούμενοι για διακεκριμένη κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο ένας συλληφθείς με δύο ακόμη συνεργούς του οι οποίοι αναζητούνται, ενεργώντας από κοινού διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στην πόλη της Καβάλας αφαιρώντας από το εσωτερικό του κοσμήματα – τιμαλφή μεγάλης αξίας.

Στη συνέχεια οι δύο δράστες μετέβησαν σε κατάστημα – ενεχυροδανειστήριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και διέθεσαν τα αφαιρεθέντα προς πώληση στην δράστιδα η οποία τα αποδέχθηκε έναντι χρηματικού αντιτίμου. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο εκ των ανωτέρω δραστών της κλοπής το ίδιο χρονικό διάστημα διέρρηξαν επιπλέον μία επιχείρηση στην Καβάλα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της χρηματικό ποσό και τρεις φιάλες αλκοόλ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε ένα μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων τα οποία αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.