Ελληνοτουρκικά: Ο φόβος «θερμού επεισοδίου» ενόψει εκλογών και η ελπίδα λύσης της ελληνοτουρκικής διαφοράςΠολύ επιφυλακτικός παρουσιάζεται ο Νίκος Δένδιας γύρω από τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το Σάββατο (22/4).

Παρά την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση που έδωσε και έδειξε η Ελλάδα στην Τουρκία στους πρόσφατους φονικούς σεισμούς, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «θέλει μεγάλη προσοχή στα ελληνοτουρκικά. Θα δούμε εάν η Τουρκία θα συνεχίζει τον μήνα του μέλιτος με την Ελλάδα».

Παράλληλα δεν απέκλεισε την πρόκληση θερμού επεισοδίου από την κυβέρνηση Ερντογάν ενόψει των προσεχών εκλογών και στη γειτονική χώρα, καθώς ο Τούρκος πρόεδρός έχει επενδύσει στον φανατισμό του τουρκικού λαού κατά της Ελλάδας. Δεν έχουνε περάσει άλλωστε παρά λίγες ώρες από το ρεπορτάζ της κρατικής τουρκικής τηλεόρασης που ονειρεύεται ξανά «Γαλάζια πατρίδα» και γεωτρύπανα στο Αιγαίο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Δένδιας στον ΣΚΑΪ για τα ελληνοτουρκικά
Βλέπω πάντοτε με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Ούτε η Ελλάδα είναι αφελής, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Θα δούμε μετά τις εκλογές εάν τον μήνα του μέλιτος που ζούμε τώρα θα τον συνεχίσει η τουρκική πολιτική ή θα αναστρέψει πορεία στα πιο συνήθη. Το παρατηρούμε με μεγάλη προσοχή. Υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε το κλίμα για να μπορέσουν και οι δύο κοινωνίες να εκφράσουν την άποψή τους χωρίς το φόβο επεισοδίου. Οι επόμενες κυβερνήσεις που θα προέλθουν από τις εκλογές- εμείς ελπίζουμε ότι θα είναι η ΝΔ – να διαχειριστούν το ζήτημα μήπως υπάρχει μία ελπίδα λύσης της ελληνοτουρκικής διαφοράς», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η χώρα κινείται σε ένα διαφορετικό πλαίσιο απ’ ότι πριν από κάποια χρόνια»,τόνισε ο κ. Δένδιας σημειώνοντας ότι «υπήρξε μία ευρύτερη εθνική κατανόηση για τις βασικές γραμμές της εξωτερικής μας πολιτικής. Αυτά τα 4 χρόνια επί κυβέρνησης Μητσοτάκη υπήρχε ενημέρωση των κομμάτων, με εντολή του Πρωθυπουργού, από εμένα διαρκώς και μία ευρύτερη κατανόηση για το που πρέπει να πάει η χώρα. Έχει σημασία να είμαστε μονιασμένοι».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του φράχτη στον Έβρο, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε «πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε αυτά που είχα πει το 2018. Δεν αναιρώ κάτι από αυτά που είχα πει, όμως από το 2018 έως το 2022 υπάρχει ένας ενδιάμεσος σταθμός, το 2020. Όποιος δει τι έγινε το 2020 με το μεταναστευτικό, όχι ως μεταναστευτικό αλλά ώς όπλο εναντίον της Ευρώπης και της χώρας, καταλαβαίνει ότι υπάρχει μία διαφορετική προτεραιότητα».

Τέλος, αναφερθείς στα οικονομικά στοιχεία, όπως στην αύξηση του ΑΕΠ, στη μείωση του χρέους και στο πρωτογενές πλεόνασμα, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για επιτυχημένη οικονομική διαχείριση.

sportime.gr
Νεότερη Παλαιότερη