Παρίσταναν τεχνικούς ασανσέρ και έκλεψαν κοσμήματα, καταδίωξη-θρίλερ, πήγαν να εμβολίσουν περιπολικό



Χειροπέδες σε δύο Ρομά, που επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη, πέρασαν άνδρες της Άμεσης Δράσης μετά από καταδίωξη στους δρόμους της Καλλιθέας.

Προσπάθησαν να εμβολίσουν περιπολικό, για να μη συλληφθούν
Οι κακοποιοί είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από σπίτι τσάντα με faux-bijoux και κοσμήματα, προσποιούμενοι τους συντηρητές ασανσέρ.

Η ενέργειά τους έγινε αντιληπτή και πολίτες ενημέρωσαν αμέσως το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τον τύπο του οχήματος.

Στο καθοδικό ρεύμα της Συγγρού, στο ύψος του Ωνασείου, αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα, με τον οδηγό του να προσπαθεί ανεπιτυχώς να εμβολίσει το περιπολικό.

Σε κοντινή απόσταση, στη γέφυρα Εσπλανάδα στα Ολυμπιακά Ακίνητα, ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βγήκε από το οδόστρωμα. Οι τέσσερις δράστες ξεκίνησαν να τρέχουν και πήδηξαν από μεγάλο ύψος για να διαφύγουν, αλλά δύο από αυτούς τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθειας και διακεκριμένης κλοπής.

Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:
«Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (21-04-2023), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, δύο (2) ημεδαποί για απείθεια και διακεκριμένη κλοπή, ενώ αναζητούνται ακόμη 2 συνεργοί τους, ο ένας από τους οποίους κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστες εισήλθαν με το πρόσχημα της επισκευής ανελκυστήρα σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, απ’ όπου αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε πλήθος faux-bijoux και κοσμήματα. Στη συνέχεια αποχώρησαν επιβιβαζόμενοι σε όχημα, ωστόσο οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από περίοικο, ο οποίος και ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Οι προστρέξαντες αστυνομικοί τούς εντόπισαν να κινούνται με το όχημα στην περιοχή της Καλλιθέας, πλην όμως δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης που έγινε, ενώ επιπλέον ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό ανεπιτυχώς, καθώς το πλήρωμα πραγματοποίησε ελιγμό αποφυγής.

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση το όχημα και διέφυγαν πεζοί, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν δύο από αυτούς.

Μάλιστα, οι δύο συλληφθέντες, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, τραυματίστηκαν στα πόδια, όπως επίσης και ένας από τους αστυνομικούς.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχέθηκαν η αφαιρεθείσα τσάντα με κοσμήματα, που αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια, καθώς και ένα πορτοφόλι και το ανωτέρω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».