Τι σημαίνει η ακραία πρόκληση Ερντογάν που εμφάνισε χάρτη με ελληνικά εδάφη ως «τουρκική πατρίδα»



Όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στην ημερομηνία εκλογών στην Τουρκία, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυξάνει την επιθετική της πολιτική προς τη χώρα μας, ξεχνώντας την σπουδαία ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα κατά τους πρόσφατου φονικούς σεισμούς.

Έτσι μετά την αδιανόητη πρόκληση Tσαβούσογλου, ο οποίος αμφισβήτησε  την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου, ήρθε ο Ερντογάν με σποτάκι στο οποίο εμφανίζει χάρτη ως τούρκικα εδάφη τη δυτική Θράκη και τα ελληνικά νησιά!

Τι σημαίνει αυτή η πολιτική από πλευράς του Τούρκου προέδρου; Είναι κάτι που θα υιοθετήσει και σε περίπτωση που επανεκλεγεί ή το κάνει ώστε να κερδίσει ψήφους στο φανατισμένο κοινό της Τουρκίας; Κι αυτό καθώς την ίδια ώρα επιτελείς του Ερντογάν τείνουν χείρα φιλίας προς την Ελλάδα και τη Δύση λέγοντας πως υπάρχει διάθεση για διάλογο στην Τουρκία ώστε να λυθούν τα όποια ζητήματα υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες.

Άλλωστε η Τουρκία αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα στο εσωτερικό της (οικονομία, πληθωρισμός) που έχει ανάγκη από καλές σχέσεις με άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ (για τα εξοπλιστικά) και την Ελλάδα ως γειτόνισσα.

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Γκίνης και ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κωνσταντίνος Λάβδας μίλησαν στον ΣΚΑΪ, και εξήγησαν πως διαμορφώνονται τα δεδομένα γύρω από τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.


sportime.gr/