Τούρκοι: Ο εφιάλτης του F-35 δεν έχει τελειώσει – Θέλουν να κάνουν ζημιά στους ΑμερικάνουςΤούρκοι: Ο εφιάλτης του F-35 δεν έχει τελειώσει – Το πρόβλημα στους κινητήρες θα λυθεί σε 10 χρόνια.

«Τα προβλήματα δεν τελειώνουν στο έργο F-35, όπου η Τουρκία απομακρύνθηκε με το σκεπτικό των S-400. Αναφέρθηκε ότι οι κινητήρες των πολεμικών αεροσκαφών υπερθερμαίνονται και το πρόβλημα θα λυθεί σε 10 χρόνια με βελτιώσεις που θα ανέλθουν σε δισεκατομμύρια δολάρια», γράφει η τουρκική Star.

«Τα σκάνδαλα είναι ατελείωτα στο έργο των F-35, όπου η Τουρκία απομακρύνθηκεμε το σκεπτικό της προμήθειας S-400, αν και βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης. Διαπιστώθηκε ότι οι κινητήρες τζετ που χρησιμοποιούσαν τα F-35 είχαν χαμηλότερες επιδόσεις από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

 Αποδείχθηκε επίσης ότι ο κινητήρας που παρήγαγε η εταιρεία Pratt & Whitney δεν πληρούσε τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ. Μια προκαταρκτική έκθεση από το Γραφείο Λογοδοσίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανέφερε ότι το σύστημα ψύξης κινητήρα στα F-35 δεν ήταν “αρκετά αποδοτικό”», αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια να δαπανηθούν για να διορθωθεί αυτό το νέο πρόβλημα», σημειώνεται.

«Τουλάχιστον 10 μαχητικά αεροσκάφη F-35 συνετρίβησαν χωρίς μάχη, μόνο και μόνο λόγω του εξοπλισμού προσγείωσής τους. Μετά από αυτά τα γεγονότα, τα πολεμικά αεροσκάφη F-35, που κοστίζουν κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα, έλαβαν το παρατσούκλι “εκατομμύρια σκραπ”», καταλήγουν οι Τούρκοι με ένα δημοσίευμα που ξεκάθαρα έχει σκοπό να πλήξει την εικόνα των ΗΠΑ στα εξοπλιστικά προγράμματα.


Νεότερη Παλαιότερη