Οι Τούρκοι κάνουν αφιέρωμα στους ισραηλινούς δολοφόνους M-346 που έρχονται στην Ελλάδα



Πέρασαν κάτι παραπάνω από δύο χρόνια από την ημέρα που οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν την προμήθεια στην Ελλάδα δέκα αεροσκαφών M-346 στην Ελλάδα, με την Τουρκία να μην αφήνει… ασχολίαστη την πρώτη του πτήση.

Όπως αναφέρει το savunmasanayist.com, η πρώτη πτήση του πρώτου ελληνικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Μ-346 πραγματοποιήθηκε  στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας.

Όπως ανακοινώθηκε, το εκπαιδευτικό Μ-346, το οποίο δεν φέρει εξωτερικά την τελική του μορφή, πέταξε από το αεροδρόμιο Caselle στο πλαίσιο δοκιμών της κατασκευάστριας εταιρείας Leonardo.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, η Elbit Systems ανέλαβε, τον Απρίλιο του 2021, μέσα από μία σύμβαση ύψους περίπου 1,375 δισ. ευρώ τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων.

Η συμφωνία ταυτόχρονα περιλαμβάνει και την προμήθεια και τη λειτουργία νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346, τη διατήρηση ολόκληρου του εκπαιδευτικού στόλου που αποτελείται από τα νέα M-346 και δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6, την παροχή ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, διασυνδεδεμένους προσομοιωτές πτήσης, σταθμούς εκπαίδευσης εδάφους και σύστημα διοίκησης και ελέγχου.

Η Elbit αναφέρει ότι το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς, καθώς σύντομα ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου εκπαιδευτικού κτιρίου, ενώ λειτουργεί ήδη το Κέντρο Ανεφοδιασμού (Logistics Center) στην αεροπορική βάση και της υποστήριξης για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6.