Τα δυο τρομερά οχήματα των εθνοφυλάκων Ξάνθης στην άσκηση «ΕΡΚΕΙΟΣ ΖΕΥΣ» που αναμένουν έγκριση από το 2020 από την ελληνική πολιτείαΗ Ελλάδα που αντιστέκεται-Μετά τον Έλληνα που κατασκεύασε αυτόματο τυφέκιο τώρα δύο οχήματα κατάλληλα για καταδρομικές ενέργειες εντυπωσίασαν στην άσκηση των Εφέδρων στην Κομοτηνή
Ως γνωστόν, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, παρακολούθησε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών εντός κατοικημένων τόπων με την επωνυμία «ΕΡΚΕΙΟΣ ΖΕΥΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΜΠΕΛΩΝΑ», στην Κομοτηνή.

Σ εαυτήν συμμετείχαν στελέχη και Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Εχίνου, Κομοτηνής, Νέστου, Ξάνθης, Ροδόπης και Σαπών, της 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ).

Την Άσκηση παρακολούθησαν επίσης, οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ Ταξίαρχος Ανέστης Ελευθεριάδης, αντιπροσωπεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εν αποστρατεία στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Εκεί είδαμε δύο οχήματα τα οποία κατασκεύασαν ελληνικά χέρια, και τα οποία αναμένουν έγκριση από την ελληνική πολιτεία από το 2020.   

Για το θέμα αυτό είχε παρέμβει το ΓΕΣ ( 2020), αναφέροντας ότι η πρόταση θα αξιολογηθεί από αρμόδιους φορείς του ΓΕΣ, την οποία δεν μάθαμε ακόμη, αν έγινε και τι αποφασίστηκε τελικά.

Πρόκειται για ένα όχημα με δίλιτρο κινητήρα που κατασκευάσθηκε σε συνεργείο ιδιώτη ενώ ακολούθως υποβλήθηκε ως πρόταση προς αξιολόγησης στο Υπουργείο από Εθνοφύλακα του ΤΕΘ Ξάνθης στις 7 Νοεμβρίου του 2020.

Τα δύο οχήματα τα οποία εντυπωσίασαν τους παρευρισκομένους στην άσκηση των Εφέδρων, προκαλώντας παράλληλα σχόλια για το τι μέλει γενέσθαι στην πατρίδα μας, όχι μόνο με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, αλλά και με κατασκευαστές ιδιώτες, οι οποίοι έχουν πραγματικά αξιόλογες ιδέες, ( αυτόματο τυφέκιο, drone, και πολλά άλλα όπως σύστημα ραντάρ), τα οποία είτε μένουν στα συρτάρια των γραφείων των υπευθύνων, είτε εξαφανίζονται ως δια μαγείας.

Υπενθυμίζουμε ότι Έλληνας Οπλουργός είχε κατασκευάσει ένα τρομερό αυτόματο τυφέκιο με ποσοστό υλικών 85 % στην χώρα μας.

Το Τυφέκιο παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ 1, το 2020,  και σύμφωνα με τον ίδιο τον κατασκευαστή μπορεί να χρησιμοποιηθεί & από νεοσύλλεκτους Οπλίτες με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο Έλληνας Οπλουργός έχει καταθέσει Φάκελο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και αναμένει την πρόσκληση για την Παρουσίαση του Τυφεκίου στους Επιτελείς, αναμένοντας και αυτός την έγκριση.

Η χώρα μας διαθέτει σπουδαία μυαλά, σε όλους τους τομείς, στον κατασκευαστικό κλάδο, στην βιομηχανία, αλλά όλοι αυτοί  μαζί με τις καινοτόμες ιδέες τους, αναγκάζονται από τις καταστάσεις, είτε να τις παρατήσουν, είτε να τις πάνε στο εξωτερικό που δίνουν  μεγάλη σημασία στην έρευνα και στην καινοτομία.

Το κακό αυτό, που έχει στοιχειώσει στην ελληνική κοινωνία δεκαετίες ολόκληρες, κάποιος, κάποιοι, κάποτε, πρέπει να το αλλάξουν και να δώσουν νέα πνοή στην χώρα μας, στην οποία υπάρχουν τόσο ικανοί άνθρωποι που δεν βρίσκουν διέξοδο σε πολλούς τομείς, αναζητώντας την μοίρα τους πάντα στο εξωτερικό, ώστε στην συνέχεια να τα αγοράζουμε δίνοντας τα δεκαπλάσια χρήματα.  

   
ΠΗΓΗ
Νεότερη Παλαιότερη