Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς 600 στρατιωτικών οχημάτων



Υπό το βλέμμα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά. Συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι από περιοχές των Βαλκανίων και θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ με το οχηματαγωγό πλοίο “Endurance” της εταιρείας ARC

Μία μεγάλη επιχείρηση φόρτωσης 600 οχημάτων του αμερικανικού στρατού εξελίσσεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για οχήματα που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι από περιοχές των Βαλκανίων και θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ με το οχηματαγωγό πλοίο “Endurance” της εταιρείας ARC. Το συγκεκριμένο πλοίο κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη για συνολικά πέμπτη φορά. Το πλοίο πρακτορεύεται στην Ελλάδα από την Vista Maritime.

Στο λιμάνι βρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μειμαράκης, ο πρόεδρος της ΟΛΑ ΑΕ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΑ ΑΕ Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, στελέχη του αμερικανικού στρατού τους οποίους υποδέχτηκε στον καταπέλτη του πλοίου ο εκπρόσωπος της Vista Maritime, Νίκος Αρβανίτης μαζί με τον πλοίαρχο του οχηματαγωγού κο Γκλεν.

Οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στο πλοίο που είναι εμπορικό και ναυλωμένο από τον αμερικανικό στρατό.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του λιμανιού αναφέρθηκαν στα σχέδια επέκτασης και εκσυγχρονισμού των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία με ρόλο καταλυτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Τα πρώτα έργα που έχουν συμφωνηθεί σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν:

– την αποκατάσταση των βαθών της λιμενολεκάνης και του διαύλου εισόδου – εξόδου,

– την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα και τη σύνδεσή του με τη νέα Περιφερειακή Οδό Αλεξανδρούπολης που ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή.

Πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμένα και θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της κυκλοφορίας, δεδομένου ότι η κίνηση των οχημάτων με προορισμό το λιμάνι δεν θα διεξάγεται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης.

Παράλληλα προχωρεί και η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού διαδρόμου από την Αλεξανδρούπολη στο Ορμένιο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και από εκεί στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, ένα έργο προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ.

newmoney.gr/